Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 17-01-2008

Hennepkwekerijen aangetroffen
LOOSDRECHT/MONTFOORT Door de politie van Gooi en Vechtstreek en van Utrecht zijn op dinsdag 15 en woensdag 16 januari enkele hennepkwekerijen opgerold.

Naar aanleiding van een anonieme melding werd dinsdag onderzoek gedaan in een woning aan de Zodde in Loosdrecht waar een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. In de kelder van het huis werd apparatuur ten behoeve van een grote hennepkwekerij aangetroffen en restanten wiet. De huurder van het pand, een 31-jarige Rotterdammer, kon worden achterhaald en is woensdagochtend op het bureau in Hilversum aangehouden.

Uit verder onderzoek bleek dat de man ook een pand in Montfoort huurde waar vermoedelijk ook een hennepkwekerij was gevestigd. Met agenten van korps Utrecht werd op woensdag het pand aan de Hofstraat onderzocht. Er werden twee kwekerijen aangetroffen met in totaal ruim 700 planten, die bijna oogstklaar waren. De kwekerijen zijn ontmanteld en planten en apparatuur zijn vernietigd. Het onderzoek naar de 31-jarige man wordt voortgezet.

Alcoholcontrole

KOCKENGEN De politie heeft op woensdagavond 16 januari van 21.30 uur tot 22.15 uur een alcoholcontrole op de Provincialeweg N401 ter hoogte van de rotonde bij de Portengense brug gehouden.

In totaal 31 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (pass), wat betekent dat geen van hen (te veel) had gedronken.

Autoradio weg en terug

VINKEVEEN Een 41-jarige automobiliste uit Vinkeveen ontdekte op woensdagochtend 16 januari dat haar autoradio was gestolen. Later werd die door een ander teruggevonden.

Rond 14.00 uur kwam een 49-jarige man uit Vinkeveen naar het politiebureau. Hij had een tas bij zich die hij onder zijn geparkeerde auto op het Klijne Meer had aangetroffen. In de tas zaten enkele autoradios.

Rond 06.15 uur ontdekte een 41-jarige Vinkeveense dat in de voorgaande nacht in haar auto op de Loopveltweg was ingebroken. Daarbij was haar autoradio uit de auto gestolen. Zij kwam in de loop van de middag aangifte bij de politie doen.

Bij controle bleek één van de gevonden autoradios die van de 41-jarige Vinkeveense te zijn. Naar de herkomst van de andere radios wordt een onderzoek ingesteld.

Aan getuigen die de autokraak op de Loopveltweg hebben gezien of die hebben gezien dat een verdachte de tas op het Klijne Meer onder de auto heeft gelegd, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.