Gemeente Deventer

start

Aanleg fietstunnel Henri Dunantlaan van start

De eerste werkzaamheden, die te maken hebben met de aanleg van de fietstunnel onder de Henri Dunantlaan, zijn begonnen. Deze fietstunnel verbindt de Rielerweg-Oost met de Rielerweg-West en vormt een belangrijke fietsverbinding tussen stadsdeel De Vijfhoek en het centrum van Deventer.

De eerste fase van de aanleg van de fietstunnel is begonnen met het weghalen van de bomen en struiken rondom de kruising van de Henri Dunantlaan met de Rielerweg. Dit is in de afgelopen periode gebeurd. De volgende stap in deze fase is aan de nutsbedrijven. Essent, Vitens en KPN verleggen de komende maanden alle water-, gas-, elektriciteitsleidingen en telefoonkabels, die onder de kruising doorlopen. Tegelijkertijd begint de aannemer met het aanleggen van parkeerplaatsen bij de school en het verleggen van riolering.

De activiteiten van de nutsbedrijven verlangen behoorlijk wat werk- en opslagruimte voor de materialen. Om de nutsbedrijven de gelegenheid te geven de omleidingen van de bekabeling goed uit te voeren, zien wij ons genoodzaakt op korte termijn de toegang tot de Rielerweg vanaf de Henri Dunantlaan en omgekeerd af te sluiten voor alle verkeer (dus ook voor het fietsverkeer).
Tegelijkertijd wordt een alternatieve fietsroute aangelegd via een tijdelijke oversteekplaats. Deze komt op ongeveer 50 meter ten zuiden van de kruising.

Verkeersmaatregelen

Autoverkeer:

* Met ingang van maandag 21 januari is de verbinding tussen de Henri Dunantlaan en de Rielerweg volledig afgesloten. Zodra de tunnel gereed is, kunt u wel weer de wijk uitrijden.
* De ontsluiting van de wijk is alleen via de Veenweg en de Brinkgreverweg mogelijk.

* De aansluiting van de Henri Dunantlaan op de Nico Bolkesteinlaan blijft te allen tijde open voor autoverkeer. Het ziekenhuis is dus altijd bereikbaar.

Fietsverkeer

* Ook voor het fietsverkeer is het in de loop van volgende week niet meer mogelijk de huidige kruising te gebruiken. Aan de aanleg van alternatieve paden voor de fietsers wordt gewerkt. Deze route loopt via de Gooierstraat en Tjoenerstraat en wordt ter plaatse goed aangegeven.

Zodra de volgende fase in de werkzaamheden aanbreekt, stellen wij u daarvan opnieuw via het toesturen van een bericht op de hoogte.

Publicatiedatum: 17-1-2008
foto van een fiets

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 16 januari 2008