Politie Brabant-Noord

Woninginbrekers aangehouden

Mede dankzij oplettendheid buurtbewoners

's-Hertogenbosch, 17-01-2008 o Mede dankzij de oplettendheid van buurtbewoners heeft de politie woensdag omstreeks 18.00 uur drie woninginbrekers aangehouden op de Tweede Hambaken. Het betreffen een 18-jarige man uit Almere, een 17-jarige man uit Ede en een 18-jarige Italiaan.

De mannen worden verdacht van (poging) inbraak in een woning aan de Slagenweg. De bewoonster deed hiervan aangifte bij de politie. Er is niks uit de woning weggenomen, maar de tuinpoort werd opengebroken en een kozijn werd beschadigd. Oplettende buurtbewoners zagen dit gebeuren en belden de politie. Die stelde een onderzoek in en heeft de verdachten op de Tweede Hambaken aangehouden. Ze zijn inverzekeringgesteld.

Oproep

De politie doet een oproep aan alle inwoners om te helpen bij het voorkomen van woninginbraken. Verdachte personen, vreemde autos of situaties die u niet vertrouwt, kunt u direct melden bij de politie via 0900-8844.

Offensief

De politie houdt een speciaal offensief tegen woninginbraken. Inbrekers blijken vooral in de donkere maanden, als de avonden vroeg vallen toe te slaan. De politie is de komende maanden dan ook extra alert op woninginbrekers. Van het extra in de gaten houden van de bij de politie bekende inbrekers tot extra surveillance in wijken waar veel wordt ingebroken. Mede dankzij dit offensief is het aantal woninginbraken in 's-Hertogenbosch in december 2007 met meer dan de helft gedaald ten opzichte van december 2006.