Politie Drenthe

Donderdag

Meppel, 17-01-2008

Met auto tegen boom

EEN Op de Schansweg in Een botste woensdagmiddag een personenauto tegen een boom. Daarbij raakte de 28 jr. bestuurder uit Assen gewond. De man verloor de macht over het stuur toen hij probeerde zijn auto weer op de weg te krijgen nadat hij door onbekende oorzaak in de berm was gereden. Zijn rit eindigde tegen een rechts van de weg staande boom. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (080104558)

Doorgang niet vrijgelaten

BARGER COMPASCUUM Een 16 jr. meisje raakte woensdagavond gewond bij een aanrijding in haar woonplaats Barger Compascuum. Zij reed op haar bromfiets over het fietspad langs de Willem Albertsvaart. Op de kruising met het Scholtenskanaal wilde ze rechtdoor. Een tegemoet komende auto, bestuurd door een 72 jr. inwoner van Zwartemeer, sloeg op de kruising rechtsaf. Daarbij liet de man de doorgang niet vrij voor de bromfietster en een aanrijding volgde. Het meisje is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. (08-104700)

Fietster gewond

EMMEN Op de Spoorstraat in Emmen raakte donderdagmorgen een 24 jr. fietster uit die plaats gewond. De vrouw stak ter hoogte van de spoorlijn de Spoorstraat over en zag een naderende personenauto over het hoofd. De 20 jr. bestuurster van deze auto uit Emmen kon niet meer op tijd stoppen en een aanrijding volgde. De fietster is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-104735)

Computer uit school gestolen

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag hebben inbrekers uit een school aan de Harm Tiesingstraat in Emmen computerapparatuur gestolen. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit de school zijn een computer, flatscreens en randapparatuur gestolen. (08-104479)

Hennepplantage in woning

ASSEN N.a.v. een tip ging de politie woensdagmiddag een flatwoning aan de Smetanalaan in Assen binnen en trof daar een hennepkwekerij aan. In twee slaapkamers was een complete kwekerij ingericht. Er was al geoogst. De gedroogde toppen van bijna 250 hennepplanten zijn in beslag genomen alsmede de apparatuur. De elektriciteitsmeter in de woning was bewerkt waardoor afgenomen elektriciteit niet goed werd geregistreerd. Er was niemand thuis. De bewoonster wordt binnenkort door de politie verhoord en er wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-104631)

Zender Blauwe Engel uit de lucht gehaald

NIEUW WEERDINGE De politie assisteerde woensdagmiddag een controleur van het gentschap Telecom bij het uit de lucht halen van een geheime zender. In een woning aan het Eerste Kruisdiep in Nieuw Weerdinge werden de uitzendingen van de Blauwe Engel stopgezet. Tegen de 46 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-104596)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.