Politie Rotterdam Rijnmond


* ANPR-CONTROLE GEHOUDEN
SCHIEDAM - Door politieagenten van district Waterweg-Noord is woensdag tussen half acht en drie uur op de Matlingeweg een ANPR controle gehouden. In totaal zijn 1727 voertuigen gescand. Dit leverde 13 hits op. Drie automobilisten werden bekeurd omdat ze geen rijbewijs bij zich hadden, negeren van een doorgetrokken streep en het rijden met gladde banden. Aan drie personen werd medegedeeld dat ze nog een boete hadden openstaan, één van hen betaalde direct het bedrag van 675 euro. Tijdens de controle werd ook één persoon aangehouden die in het bezit was van valse documenten. Deze man is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Door personeel van de gemeentebelastingdienst werd één auto in beslag genomen.


* DRONKEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft donderdagnacht het rijbewijs van een 49-jarige man uit Spijkenisse ingevorderd. Surveillende agenten zagen op de Schouw dat een auto de middengeleider aan de verkeerde kant passeerde, langzaam en slingerend reed. Hij werd staande gehouden. Tijdens een blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, 1040 ug/l. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Politieagenten van district Rotterdam-West stellen een nader onderzoek in naar de beroving van een 70-jarige Rotterdammer. De man werd woensdagavond rond tien voor half elf op de Spanjaardstraat beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Naar aanleiding van een melding stelden politieagenten een nader onderzoek in. Op de grond troffen zij het slachtoffer met een hoofdwond aan. De man werd voor behandeling over gebracht naar het Erasmus MC. Vermoedelijk is het slachtoffer van achteren aangevallen en neergeslagen. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u iets gezien of weet u wie de verdachte is bel dan met telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* POLITIE DEELT LAMPJES UIT TIJDENS VERLICHTINGSCONTROLE

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft woensdagochtend tijdens verlichtingscontroles 220 setjes fietsverlichting uitgedeeld. Tussen kwart voor zeven en kwart over acht werd op vier locaties gecontroleerd; de Heemraadlaan, de Eikenlaan, de Groenewoudlaan en de Lange Schenkeldijk. Fietsers die geen of onjuiste verlichting voerden kregen in plaats van een bekeuring een setje verlichting. De verlichtingssetjes waren aangeboden door de gemeente Spijkenisse en woningbouwvereniging de Leeuw van Putten. Aan het begin van de verlichtingscontrole bleek dat volwassenen onderweg naar het werk over het algemeen juiste verlichting voerden. De meeste overtredingen werden bij schoolgaande kinderen geconstateerd. De actie werd positief ontvangen door zowel de volwassenen als de jeugd.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Met behulp van cameratoezicht zijn woensdagavond, op de Marnixstraat, drie Rotterdamse jongens van 17,18 en 21 jaar oud, aangehouden. Rond tien voor half twaalf werd gezien dat een aantal jongeren op de Crooswijkseweg aan het vechten was. Toen gealarmeerde politieagenten de straat inreden renden de jongeren weg de Marnixstraat in. Via de camera's was te zien dat het drietal zich verschuilde achter enkele bedrijfswagen. De verdachten werden ingesloten en overgebracht naar het bureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten van omwonenden en de ouders van de kinderen die hun kroost naar school brengen, werd woensdag een snelheidscontrole gehouden op de Laan van Avant-Garde. Tussen half drie en kwart over vier zijn 14 bestuurders gewaarschuwd. Negen van hen reden te hard, twee hadden geen rijbewijs bij zich, twee geen kentekenbewijs en één droeg geen gordel.


* POLITIE BEKEURT MAN NA GOOIEN FIETS
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hebben woensdagnacht rond drie uur een 18-jarige man uit Hellevoetsluis bekeurd voor baldadigheid op de Mijnsherenlaan. Surveillerende agenten betrapten de verdachte toen hij een fiets op het fietspad gooide. De fiets raakte niet beschadigd.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELINGEN

ROTTERDAM - Twee 13-jarige Rotterdamse jongens zijn woensdagavond rond tien over elf op de Laan van het Surrealisme aangehouden voor het plegen van vernielingen. Het tweetal werd door een oplettende buurtbewoonster in de kraag gegrepen toen zij op het bouwterrein ruiten vernielde. Nadat het tweetal door de politie was meegenomen naar een bureau zijn de ouders van beide verdachten in kennis gesteld. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.


* AUTO BELANDT OP BINNENSCHIP
ROTTERDAM - Een 41-jarige automobiliste uit Naaldwijk is woensdagmiddag met haar auto op een binnenschip in het Haringvliet beland. De vrouw wilde kort voor vijf uur vanuit een parkeervak wegrijden en gaf gas terwijl de auto nog in de achteruit stond. De auto reed achteruit de kade af en belandde deels op de loopplank van het binnenschip en het binnenschip zelf en met de voorzijde op de kade. Niemand raakte gewond. De auto is weggetakeld.


* MEISJE ONWEL NA VAL
RIDDERKERK - Een 14-jarige Ridderkerks meisje is woensdagmiddag rond tien over vier op de Kievitsweg onwel geworden. Het slachtoffertje reed op haar fiets tegen de achterkant van een voor haar rijdende fietser op en kwam ten val. Vervolgens was zij niet meer aanspreekbaar. Door personeel van de GGD werd zij voor onderzoek overgebracht naar MCRZ, locatie Zuider voor nader onderzoek.


* VROUW ONDANKS REANIMATIE OVERLEDEN
RIDDERKERK - Een 76-jarige Ridderkerkse is woensdagmorgen op het Vlietplein overleden. De vrouw werd onwel en stapte van haar fiets. Direct werd door een passante gestart met de reanimatie die vervolgens door personeel van de politie, brandweer en GGD werd overgenomen. Helaas zonder succes. De nabestaanden van de vrouw zijn door politieagenten in kennis gesteld. Aan de 52-jarige vrouw uit Dordrecht die als eerste begon met de reanimatie is slachtofferhulp aangeboden.


* INBRAAK IN SCHOOL EN BEDRIJF
RIDDERKERK - In een school aan de Da Costalaan is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Door middel van het vernielen van een ruit werd de school betreden en het kantoor doorzocht. Door de benadeelden is aangifte gedaan. In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een pand aan de Kolenbranderstraat. De inbrekers verwijderden aan de buitenzijde plaatwerk en isolatiemateriaal waarna zij een gat maakten en het pand betraden. Diverse goederen werden ontvreemd. Door de politieagenten van het wijkteam is in beide gevallen een buurtonderzoek ingesteld. Mocht u getuige zijn geweest of over andere informatie beschikken neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.