Politie Brabant-Noord

Politie ontmantelt hennepkwekerijen

Drie verdachten aangehouden

Maasland, 17-01-2008 o De politie heeft woensdag op diverse lokaties in Maasland hennepkwekerijen opgerold. Drie mannen zijn aangehouden, twee Ossenaren van 30 en 54 jaar en een 40-jarige Geffenaar. In totaal zijn 446 hennepplanten inbeslagenomen ter vernietiging.

Op de Wan in Geffen trof de politie 144 hennepplanten aan in de slaapkamer van de aangehouden Geffenaar. Op de IJsselstraat in Oss trof de politie geen hennepplanten aan, maar wel honderden lege plantenpotten. Hier werd de 54-jarige Ossenaar aangehouden. Hij verklaarde zo'n 370 hennepplanten gekweekt te hebben. Op de Betzstraat in Oss werd de 30-jarige Ossenaar aangehouden. Daar trof de politie 99 hernnepplanten aan in zijn slaapkamer.

Ook controleerde de politie naar aanleiding van meldingen uit de buurt op de Van Dintherstraat in Heeswijk Dinther. Daar trof de politie een hennepkwekerij met 203 planten op de slaapkamer. De politie werkt tijdens deze 'groene acties' nauw samen met Essent, ontmantelingsbedrijf Kusters en de woningbouwvereniging.