Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 17 januari

Automobilist gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Een 59-jarige automobilist uit Tubbergen is op woensdag 16 januari gewond geraakt bij een aanrijding op de Oldenzaalseweg in Tubbergen.

Op woensdag 16 januari reed omstreeks 20.00 uur een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Weerselo over de Oldenzaalseweg in Tubbergen komende vanuit de richting Fleringen. De 58-jarige wilde linksaf achterwaarts met zijn vrachtwagen een inrit in rijden en stond in eerste instantie stil op de linker rijbaan. Vanuit de richting van Fleringen kwam op het moment dat de vrachtwagenchauffeur achteruit reed een 59-jarige automobilist uit Tubbergen. Hij zag het uitstekende rechter wiel van de vrachtwagen, die bij de manoeuvre schuin op de weg stond, over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de 59-jarige gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede werd gebracht. (08-007174)

Automobilist frontaal tegen boom

Hengelo

Op de Enschedesestraat is op woensdag 16 januari een 29-jarige automobilist uit Hengelo gewond geraakt nadat hij met zijn auto frontaal tegen een boom aan reed.

Een 29-jarige automobilist uit Hengelo reed op woensdag 16 januari omstreeks 22.00 uur over de Enschedesestraat in Hengelo komende uit de richting van Enschede. Door onbekende oorzaak raakte de 29-jarige automobilist van de weg en reed tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. De 29-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis van Enschede gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. (08-007193)

Ambulance rijdt pony aan

Hellendoorn

Aan de Meester Werkmanstraat in Hellendoorn is op woensdag 16 januari een pony gewond geraakt bij een aanrijding met een ambulance.

Op woensdag 16 januari reed omstreeks 19.30 uur over de Meester Werkmanstraat in Hellendoorn een 46-jarige man uit Rijssen als bestuurder van een ambulance. Vanaf een erf aan de rechterkant van de weg stak plotseling een pony de weg over die uit zijn wei was gebroken. De ambulancebroeder kon de pony niet ontwijken en reed het dier aan. De pony raakte gewond aan zijn been en moet worden behandeld door een veearts. (08-007154)

Jongens vernielen auto

Enschede

Na een onderzoek heeft de politie op woensdag 16 januari twee 13-jarige Enschedeërs in hun woonplaats aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling van een auto op maandag 14 januari aan de Wethouder Beverstraat in Enschede. Op heterdaad hield een getuige op maandag al een 13-jarige Enschedeër aan ter zake vernieling.

Op woensdag 16 januari hield de politie omstreeks 11.00 uur twee 13-jarige Enschedeërs in hun woonplaats aan. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een vernieling op maandag 14 januari van een auto aan de Wethouder Beverstraat in Enschede. Omstreeks 22.00 uur zag een getuige een aantal jongens over een auto lopen. Een van de jongens, een 13-jarige Enschedeër, hield de getuige ter plaatse aan en droeg hem over aan de agenten. De twee andere jongens waren na de vernieling weggelopen. De eigenaar van de auto, een 28-jarige Enschedeër, deed op het politiebureau aangifte van de vernieling. De aangehouden 13-jarige werd gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie stelde een nader onderzoek in wat resulteerde in de aanhouding van de andere twee 13-jarigen. Een van deze twee kon het bureau na overleg met Justitie weer verlaten wegens geringe betrokkenheid bij de vernieling. Tegen de andere 13-jarige wordt ook politie proces-verbaal opgemaakt. (08-006326)

Rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed

Haaksbergen

Het rijbewijs van een 20-jarige man uit Haaksbergen werd woensdag 16 januari ingevorderd, omdat de man onder invloed van verdovende middelen zijn auto bestuurde op de Eibergsestraat in zijn woonplaats.

Op woensdag 16 januari omstreeks 14.45 uur zagen surveillerende agenten een auto vreemd geparkeerd staan op het busstation in Haaksbergen. Toen zij de bestuurder van de auto wilden aanspreken, zagen zij dat de man bezig was een joint te draaien. Omdat de man verklaarde ook al een joint gerookt te hebben adviseerden de agenten hem niet te gaan rijden met zijn auto, omdat hij dan in overtreding zou zijn.

Even later zagen de agenten de man voorbij rijden op de Eibergsestraat. Zij gaven de bestuurder een stopteken. De man, een 20-jarige Haaksbergenaar, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd een bloedproef afgenomen om uit te zoeken of de man inderdaad onder invloed van verdovende middelen heeft gereden. In afwachting van de uitslag van het onderzoek werd het rijbewijs van de 20-jarige ingevorderd. (08-007011)

Twee aanhoudingen na mishandeling

Hengelo

Een 34-jarige man uit Hengelo en een 26-jarige man uit Enschede zijn woensdag 16 januari aangehouden, omdat zij een 60-jarige man uit Enschede mishandeld hebben op de Johannaweg in Hengelo.

Op woensdag 16 januari werd omstreeks 15.30 uur gemeld dat er een man werd mishandeld op de Johannaweg in Hengelo. Ter plaatse spraken agenten met een 60-jarige Enschedeër. Hij vertelde dat hij met zijn auto van een nabij gelegen parkeerplaats weg wilde rijden. De weg werd hem echter versperd door twee voor hem onbekende mannen. Toen de 60-jarige uitstapte, werd hij geschopt en geslagen door de twee mannen. De 60-jarige deed aangifte van mishandeling. De aangever wist de mannen, die hem mishandeld hadden, aan te wijzen, omdat zij iets verderop in de straat stonden.

De twee mannen, een 34-jarige Hengeloër en een 26-jarige Enschedeër, werden aangehouden. Zij verkeerden beiden vermoedelijk onder invloed van alcohol. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau in Hengelo. Beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-007068)

Bestuurder zonder rijbewijs rijdt onder invloed

Glane

Een 18-jarige man uit het Duitse Gronau werd woensdagavond 16 januari aangehouden, omdat hij onder invloed van verdovende middelen zijn auto bestuurde op de Gronausestraat in Glane.

Op woensdag 16 januari zagen surveillerende agenten omstreeks 19.40 uur een auto zonder kentekenplaten en zonder verlichting rijden op de Gronausestraat in Glane. De bestuurder werd aan de kant gezet. Terwijl agenten de bestuurder en zijn bijrijder aanspraken, roken zij een sterke wietlucht die uit de auto kwam. Beide inzittenden verklaarden wiet te hebben gerookt.

De bestuurder, een 18-jarige man uit Gronau (D), werd aangehouden wegens rijden onder invloed. Na onderzoek bleek de auto van de man niet gekeurd en niet verzekerd te zijn. Ook bleek de bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn. Van de 18-jarige werd een bloedproef afgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De man deed vrijwillig afstand van de auto. (08-007155 / 08-007162)

Brandstichting niet uitgesloten

Rijssen

De politie in Rijssen sluit brandstichting bij een brand in twee campers in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 januari niet uit.

Donderdagmorgen omstreeks 00.30 uur werd gemeld dat achter een pand van een 55-jarige Rijssenaar aan de Singelweg in Rijssen een tweetal campers in brand zouden staan. Ter plaatse constateerden politieagenten dat inderdaad twee campers in brand stonden. Een derde camper was door de 55-jarige eigenaar reeds verplaatst. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand blussen. De totale schade aan de beide uitgebrande campers en schade die was ontstaan aan de derde camper die was verplaatst, wordt geschat tussen de vijftig- en zestigduizend euro.

De technische recherche van de politie Twente heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Nader onderzoek zal dit moeten uitwijzen. (08-007221)