Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nooit meer wachten voor zakenreizigers

BIKKAIR: EERSTE AIRTAXI IN EUROPA

ROTTERDAM, 17 januari 2008 - BIKKAIR start volgende maand als eerste airtaxi in Europa. Het nieuwe bedrijf maakt het mogelijk om tegen aantrekkelijke tarieven vlug en veilig naar elke gewenste Europese eindbestemming te reizen per hypermodern compact straalvliegtuig. BIKKAIR heeft deze trend zien aankomen en realiseert na twee jaar voorbereiding nu als eerste deze dienst vanuit haar thuishaven Rotterdam. Oprichter Leendert Bikker: "Airtaxi is het intelligente alternatief van transport voor de zakelijke reiziger naast de hogesnelheidstrein, de auto en de traditionele luchtvaart. Airtaxi is ideaal om snel, veilig en zonder overstappen te reizen in Europa. Zonder franje, geen gedoe. Het is doeltreffend en bespaart veel tijd en ergernis".

1200 EXTRA VLIEGVELDEN

Airtaxi is het antwoord op de toenemende irritatie van zakelijke reizigers op beperkingen die worden veroorzaakt door de extreme groei in de reguliere luchtvaart. Dit heeft vertragingen tot gevolg, kent een beperkt aantal bestemmingen, wordt getypeerd door niet flexibele reisschema's en tijdrovende veiligheidsmaatregelen.

Vandaag arriveert het eerste toestel van BIKKAIR, de Cessna Citation Mustang, een zogenaamde very light jet (VLJ). Deze nieuwe generatie vliegtuigen maakt het mogelijk om tegen concurrerende tarieven een airtaxi in de markt te zetten. De very light jet is lichter, zuiniger en sneller en voor de professionele reizigers het ideale vervoermiddel in Europa. Doordat deze vliegtuigen maar een korte start/landingsbaan nodig hebben, kan gebruik worden gemaakt van meer dan 1200 extra vliegvelden in Europa. Bovendien is het vliegtuig op dit moment in Europa het meest energievriendelijke in zijn soort.

PRODUCTIVITEIT

Het vliegtuig biedt plaats aan maximaal vier passagiers. Alle toestellen van BIKKAIR vliegen met twee piloten. Speerpunt van BIKKAIR is productiviteit en tijdwinst. Door proximity, de nabijheid van de kleinere vliegvelden zowel vanaf de plaats van vertrek als de uiteindelijke bestemming, wordt spectaculaire tijdwinst geboekt. Verder wordt de dienstverlening gekenmerkt door flexibiliteit, punctualiteit en veiligheid. Ook kan de vliegtijd gebruikt worden om ongestoord te werken en vergaderen, de cabine is een meeting room in the sky.

AMULET PROGRAMMA

Met de start van BIKKAIR wordt ook het BIKKAIR Amulet Programma geĂŻntroduceerd. Amulet komt van het Latijnse woord Amuletum en staat voor bescherming en veiligheid. Klanten kunnen afhankelijk van hun vliegbehoefte een tegoed aan uren kopen. Leden van het BIKKAIR Amulet Programma kunnen aangeven wie gebruik kan maken van de service en online vluchten kan boeken.

ONDERNEMERSCHAP EN ERVARING

Oprichters van BIKKAIR zijn de Rotterdamse ondernemer Leendert Bikker en zijn zoon, piloot Bas Bikker. De afgelopen twee jaar hebben zij met een hooggekwalificeerd team gewerkt aan het businessplan, het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen en het aanschaffen van de vliegtuigen. Opmerkelijk hierin is de komst van Willem de Kruif als operationeel manager. De Kruif was tot 1 januari 2008 algemeen directeur van JetNetherlands. De Kruif heeft decennia lange ervaring met zakelijke en persoonlijke luchtvaart. Verder bestaat het managementteam uit Arie-Willem van Doorne, Henk Smit en Hans Stellingsma. Het management wordt bijgestaan door een adviesraad bestaande uit Pieter Bouw (ex-KLM) , Alexander Ribbink (COO TomTom), Ben van Schaik (ex-FOKKER) en de jurist Willem F.C. Stevens.

BETAALBAAR

Met de operationele start in februari 2008, is de eerste airtaxi in Europa een feit. BIKKAIR heeft een internationale ambitie en voorziet in 2012 een vloot van meer dan 100 very light jets. BIKKAIR biedt persoonlijke airtaxi services voor de helft van de prijs van reguliere private jet programma's. BIKKAIR vliegt naar uw bestemming, niet alleen naar luchthavens waar de grotere luchtvaartmaatschappijen op vliegen.

Voor meer informatie ga naar www.bikkair.com



Ingezonden persbericht