Gemeente Deventer

Zandweerd

Deventer betrokken bij plannen Park Zandweerd

De afgelopen weken hebben bijna 500 mensen gereageerd op de zes projectplannen voor het Park Zandweerd. Via een digitale enquête op de website van de gemeente hebben 421 mensen hun stem uitgebracht. Meer dan 1000 bezoekers kwamen naar de tentoonstelling. Daar werden 78 enquêtes ingevuld.

Inmiddels zijn zowel de enquête als de tentoonstelling gesloten. Projectwethouder Andries van den Berg is blij met de grote betrokkenheid en kijkt uit naar het winnende ontwerp.

Park Zandweerd is een omvangrijk woningbouwproject op de plek van de oude ijsbaan aan de Rembrandtkade. De gemeente Deventer heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven waaraan zes partijen meedoen. De ontwerpen zijn de afgelopen weken tentoongesteld aan de Smedenstraat. Als u de ontwerpen nog niet heeft bekeken dat kunt u dat doen via de speciale pagina's op deze website.

Besluit
De resultaten van de enquête worden meegenomen in de beoordeling van de ontwerpplannen door een speciale externe beoordelingscommissie. De commissie bekijkt of de plannen voldoen aan de uitgangspunten die door de gemeenteraad zijn meegegeven. Zo mag de bouwhoogte maximaal 70 meter zijn, moet het ontwerp voorzien zijn van een winstgevende exploitatie en goed passen in de omgeving. Het rapport van de beoordelingscommissie wordt als advies aan het college van burgemeester en wethouders gepresenteerd. Het college neemt in maart een besluit over het winnende ontwerp, gevolgd door de gemeenteraad in april. Maar voordat het zo ver is behandelt de raad de plannen nog tijdens een opiniërend debat op 30 januari en doet de beoordelingscommissie haar werk.

Publicatiedatum: 17-1-2008
schrijven met een pen

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 17 januari 2008