Gemeente Delft

"Kletsnat" een succes

Afgelopen zondag 13 januari is de nieuwe tentoonstelling "Kletsnat" in Natuur- en milieucentrum De Papaver succesvol geopend. Ruim 170 grote en kleine bezoekers gingen figuurlijk een kopje onder. De tentoonstelling laat de bezoekers het leven onder water zien en beleven.

Voorafgaand aan de opening werd het verhaal van tovenaar Kletsnat en de onderwaterdieren verteld. Het verhaal werd uitgebeeld door kinderen, verkleed als een eend, een waterhagedis en een kikker. Het verhaal gaat over onderwaterdieren die net zo willen praten als kinderen. Ze vragen tovenaar Kletsnat om hulp en zij betovert de dieren, samen met de kinderen. Door aanraking met de magische stokjes van de kinderen kunnen allerlei dieren praten over het leven onderwater. De kinderen zien en beleven de tentoonstelling en maken kennis met vissen, kikkers, kreeften, mosselen en andere dieren.

De tentoonstelling Kletsnat is te bezoeken tot 25 mei 2008. De toegang is gratis. Natuur- en milieucentrum De Papaver is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 13.30-16.30 uur.

Noot voor de redactie (