Gemeente Dongeradeel

Rampen en calamiteiten


---

Bijeenkomst voor startende ondernemers druk bezocht

Op maandag 14 januari organiseerden de Kamer van Koophandel en de gemeente Dongeradeel in het gemeentehuis van Dokkum een bijeenkomst voor startende ondernemers. Ruim vijftig belangstellenden waren hierbij aanwezig.

Burgemeester Cazemier vertelde over het belang van startende ondernemers voor de gemeente Dongeradeel. Daarnaast ging hij in op de wijze waarop de gemeente haar ondernemers ondersteunt en ontvangt bij het bedrijvenloket in het gemeentekantoor.

De heer Fahri Mintes van de Kamer van Koophandel Noord Nederland sprak over de mogelijkheden die de kamer van koophandel aan startende ondernemers biedt. Het gaat dan om bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek, het begeleiden bij het maken van een ondernemersplan, het financiële plan en het wegwijs maken in de wereld van vergunningen bij diverse instanties. Verder is het mogelijk tegen een maandelijkse vergoeding via internet deel te nemen aan het ondernemerskompas. Via het ondernemerskompas kan een startende ondernemer zich bij een vervolgtraject laten ondersteunen en begeleiden door een coach en kan hij/zij korting op studies krijgen.

De heer H. Krol van het bedrijf Advisor, gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van ondernemers, gaf aan dat succesvol ondernemen begint met een goed plan en weten wat je als ondernemer wilt. De heer G. Visser van het bedrijf de Plannenmakers was de laatste spreker van de avond. Zijn bedrijf is verbonden aan het Bedrijvencentrum Dokkum. Opleidingen voor startende ondernemers zijn hier mogelijk, maar ook ruimtes en ICT mogelijkheden zijn beschikbaar in het bedrijvencentrum. De heer Visser gaf aan dat het voor een startende ondernemer gemakkelijk en laagdrempelig is bij hen binnen te komen.

Ga naar presentatie de Plannenmakers
Ga naar presentatie Advisor
Ga naar presentatie Kamer van Koophandel