Gemeente Cromstrijen


Nieuwe mijlpaal in project Numansdorp Zuid (17-01-2008)

Projectontwikkelaar en gemeente werken samen

De gemeente bereikte afgelopen woensdag een nieuwe mijlpaal in het project Numansdorp Zuid. Ook al bestond deze mijlpaal alleen uit het zetten van 2 handtekeningen, toch is hij niet onbelangrijk. Met het ondertekenen van een intentieovereenkomst door de gemeente Cromstrijen en projectontwikkelaar Midstate, staat een samenwerking tussen deze partijen vast.

Meer zekerheid

De intentieovereenkomst geeft de gemeente en de projectontwikkelaar meer zekerheid in de realisatie van het project en de kosten daar omheen. Ook de planologische voorbereidingen kan de gemeente nu samen met de projectontwikkelaar in gang zetten. Een groot pluspunt is dat ook het terrein van het voormalige 't Hooft en Van Prooijen in het totale plan meegenomen wordt.

Project Numansdorp Zuid

Het project Numansdorp Zuid, dichter bij het water heeft tot doel om tot een gedragen en gewaardeerde invulling van het projectgebied (Molenpolder en deel Torensteepolder) te komen. Hierbij komen de aspecten wonen, recreatie, water en natuur samen. De gemeente wil de kern Numansdorp op de kaart zetten in Nationaal Landschap Hoeksche Waard. In 2006 startte dit project.

Meer informatie

Project Numansdorp Zuid, dichter bij het water