KNHS


Hartog nieuwe stijl van start
14 januari 2008

ERMELO (KNHS) Tijdens Jumping Indoor Nieuwland is de Hartog Lucerne Trophy van start gegaan. In de geheel vernieuwde stijlcompetitie voor D/Z springruiters ging de overwinning naar Aimee van Gerwen (Vught) met haar pony Nanny Fine voor Jelmer Hoekstra en Jesper Romp.

Tijdens de zes competitiewedstrijden om de Hartog Lucerne Trophy weegt de stijlbeoordeling zwaar in de einduitslag. Voor bondscoach Sven Harmsen van essentieel belang om de doorstroom naar de topsport te bevorderen en om als Nederland mee te kunnen blijven doen in de strijd om de medailles tijdens de internationale kampioenschappen. Voor de eerste competitiewedstrijd, die verreden werd in de splinternieuwe accommodatie van De Kroo ruitersport, werden de deelnemende combinaties beoordeeld door stijlspecialist Vincent Voorn. Direct na elke rit lichtte Voorn voor deelnemer en publiek zijn beoordeling toe, een extra toegevoegde waarde voor het geheel van de wedstrijd.

Na de eerste manche gingen Aimee van Gerwen en Jesper Romp met Night Vision aan de leiding. Naast een foutloos parcours kregen zij de hoogste stijlbeoordeling.
In de tweede manche gaven strafpunten en tijd de doorslag. Aimee van Gerwen bleek ook hier de sterkste. Met haar pony Nanny Fine reed ze een foutloos parcours in 29.06 seconden. Jelmer Hoekstra met Especiale maakte met een foutloze snelle rit zijn kleine achterstand uit de eerste manche goed en klom naar de tweede plaats. Jesper Romp zakte met 12 strafpunten ver naar de achterhoede, maar met een gedeelde zesde plaats in de eerste manche en een tweede plaats in het parcours op tijd, kwam hij met zijn tweede pony Dollar Girl naast Jelmer Hoekstra. Ook nu was de stijlbeoordeling uit de eerste manche doorslaggevend en moest Romp genoegen nemen met de 3e plaats.

Vincent Voorn toonde zich tevreden voor de eerste wedstrijd. Veel deelnemers hadden last van zenuwen, maar het was duidelijk dat ze zich echt hadden voorbereid op deze wedstrijd. Met wat kleine aanwijzingen hoop ik dat ze zich kunnen verbeteren tijdens het verloop van de competitie.