Gemeente Gaasterlân-Sleat


Website gemeente Gaasterlân-Sleat landelijk in top tien!

adviesoverheid.png
De website van de gemeente Gaasterlân-Sleat is met een score van 70,91% gestegen van de 21e naar de 9e positie. Zowel provinciaal als in de lijst van gemeenten t/m 25.000 inwoners staat de site op nummer één. Iedere maand worden de websites van alle gemeenten in Nederland beoordeeld door Overheid.nl Monitor, waarbij het gaat om verbetering van de dienstverlening via internet en transparantie richting burgers.

Verbetering transparantie en dienstverlening richting burger

De overheid wil krachtig zijn, slagvaardig en de samenleving centraal stellen. Dit kan door een betere dienstverlening, minder bureaucratie en een slagvaardige organisatie. Eén van de doelstellingen binnen dit programma is de digitale uitvoering van een groot deel van de dienstverlening. Bovendien is aangegeven dat burgers en maatschappelijke organisaties veel directer bij de beleidsprocessen worden betrokken. Voorwaarde om deze doelstellingen te realiseren is dat burgers overheidsproducten, -diensten en -documenten eenvoudig en goed geordend op het internet kunnen vinden.

Gewerkt wordt dan ook aan het vergroten van de hoeveelheid overheidsinformatie op het internet - meer specifiek: regelgeving, vergunningen en bekendmakingen - en aan het vergroten van de vindbaarheid van de informatie en diensten. Kortom, de overheid wordt dus meer en meer transparant. De gemeente Gaasterlân-Sleat is hier zeer actief mee bezig; de site wordt goed gevuld en staat nu landelijk op de 9e positie.

De sites worden beoordeeld op bijvoorbeeld transparantie, overheidsinformatie, dienstverlening, participatie en toegankelijkheid. Van de gemeenten tot 25.000 inwoners staan Gaasterlân-Sleat en Nijefurd eerste en tweede. Ook in de provincie Friesland gaan deze twee gemeenten nu aan kop. Overheid.nl: "Gaasterlân-Sleat stijgt net als vorige maand en komt nu zelfs de top 10 binnen op positie 9. Een uitzonderlijke prestatie aangezien deze gemeente twee maanden geleden nog op positie 415 bungelde".