Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Datum: 17 januari 2008

Meest actieve AJK 2007: Tuinbouw Jongeren Westland

NAJK heeft Tuinbouw Jongeren Westland als meest actieve en innovatie AJK van 2007 gekozen. Daarmee wint zij de Marc Diedenprijs 2007 en een geldbedrag van 1.000 euro. Volgens de jury overtrof zij alle inzenders; Ze weet zowel veel nieuwe leden binnen te halen als wel de huidige leden te binden. Daarnaast organiseren ze veel activiteiten het gehele jaar door en wordt hierbij gekeken naar de toekomst en de wensen van haar leden.

De Marc Diedenprijs is een prijs die tijdens het 25-jarige bestaan van NAJK in het leven is geroepen om de meest actieve, ondernemende en innovatie AJK te bekronen voor haar werk. Zij dankt haar naam aan Marc Dieden. Een jonge actieve, gedreven en enthousiaste bestuurder die, door een noodlottig ongeval, om het leven is gekomen op 19 augustus 1996 en zijn idealen niet heeft kunnen uitwerken. Op deze wijze probeert zowel de familie als NAJK zijn gedachtegoed uit te dragen.

Alle AJKs konden tot 15 december afgelopen jaar zich inschrijven op de prijs, waarna een jury bestaande uit een lid van het NAJK Bestuur, een medewerker van NAJK en een Dagelijks Bestuurder de inzendingen hebben bekeken en beoordeeld. 6 inzendingen kwamen deze maal binnen die de activiteiten en inspanningen tot ledenwerving en binding van de afdelingen weergaven.

Een mooie tweede plaats is voor AJK Oost Zeeuws Vlaanderen die, door met een akkerbouwmatige achtergrond, een veehouderijcommissie hebben ingesteld voor hun leden die meer en meer een veehouderij achtergrond hebben. En hier dus actief op in hebben gespeeld.

De derde plaats is voor AJK Roodhuis welke het afgelopen jaar haar ledenaantal heeft verdubbeld van 14 naar 28 en voor haar leden activiteiten heeft waar bijna iedereen op af komt.