Politie Zuid-Holland-Zuid

16/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 17-01-2008 o persberichten district II

POLITIE WAARSCHUWT VOOR GEVAARLIJKE MEDICIJNEN
PAPENDRECHT De politie waarschuwt voor gevaarlijke medicijnen die op woensdagmorgen 16 januari rond 11.15 uur zijn gestolen van een fiets aan de Veerweg. Het gaat om een vijftal verschillende medicijnen van ieder vijftien pilletjes die gebruikt worden als anti-psychoticum bij psychotische verschijnselen. Eén van de medicijnen is het middel Zyprexa dat bij inname van meerdere pilletjes zeer gevaarlijk is. De eigenaresse van de medicijnen parkeerde haar fiets bij het benzinestation. Ze liet daarbij een plastic tasje aan haar stuur achter. Bij terugkeer bleek de tas te zijn weggenomen. Ze heeft aangifte van diefstal gedaan.
De politie verzoekt de vinder dringend de medicijnen op het politiebureau of bij een apotheek af te geven.

RIJBEWIJS BEGINNED BESTUURDER INGEVORDERD
GORINCHEM Het rijbewijs van een beginnend bestuurder is dinsdagavond 15 januari door de politie ingevorderd na rijden onder invloed. De 20-jarige jongeman uit Sliedrecht reed vanaf de A15 de oprit bij Gorinchem op. Hij sloeg linksaf de Banneweg op richting Schelluinen. Hierbij reed de automobilist bijna de rijbaan voor het verkeer uit tegenovergestelde richting op. De bestuurder stuurde op het laatste moment terug en kwam op de juiste rijbaan terecht. Voor de surveillerende agenten was het aanleiding om de automobilist te controleren. De dienders roken alcohol bij de bestuurder en namen hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de jongeman teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 1,3 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurders op 0,2 promille ligt.

BEROOFD VAN HANDTAS
ALBLASSERDAM Een 21-jarige vrouw uit Oud-Alblas is dinsdagavond 15 januari omstreeks 18.20 uur beroofd van haar handtas. Ze fietste bij de Oude Torenbrug toen ze werd ingehaald door twee getinte jongens op een fiets. In het voorbijgaan rukte de jongen die achterop zat de handtas van het stuur van de vrouw. Zij bedacht zich geen moment en ging de twee achterna. De achtervolging ging richting de Noachstraat waar de jongen die achterop zat, afstapte in een brandgang. De vrouw stopte ook maar werd toen in haar gezicht geslagen door de knul. Daarna rende hij weg met wederom de 21-jarige achter zich aan. Helaas verloor het slachtoffer de daders uit het oog. Ze heeft aangifte bij de politie gedaan. Ze liep lichte verwondingen op door de klap in haar gezicht.
Mogelijk zijn er getuigen die dinsdagavond 15 januari iets gezien hebben van dit incident nabij de Oude Torenbrug of kort daarna in de Noachstraat. Zij en ook anderen die meer weten worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

FIKSE AANRIJDING TUSSEN TWEE AUTOS
SCHOONREWOERD Op de kruising N484/ Kortgerecht (Schoonrewoerd) /Dorpsweg (Zijderveld) heeft dinsdagmiddag 15 januari een aanrijding plaatsgehad tussen twee personenautos. Een 23-jarige vrouw uit Rotterdam reed in haar auto over de Dorpsweg vanuit Zijderveld in de richting van de kruising met de N484. Ze was zoekende naar een adres en stak de kruising over zonder voorrang te geven aan een 21-jarige automobilist uit Zoelen die op de N484 reed in de richting van Leerdam. Beide bestuurders raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. De een naar het ziekenhuis in Nieuwegein, de ander in Tiel. Een 17-jarige jongen uit Geldermalsen die als passagier bij de 21-jarige man uit Zoelen in de auto zat, raakte niet gewond. Hij werd opgehaald door een kennis. De verwondingen van de twee bestuurders bleken mee te vallen. Hun autos raakten zwaar beschadigd.

VERWAARLOOSDE PONY'S EN PAARD IN BESLAG GENOMEN GORINCHEM - Naar aanleiding van diverse meldingen heeft de politie op dinsdagmorgen 16 januari in samenwerking met de dierenbescherming en de dierenarts zeven pony's en een paard in beslag genomen. De dieren aan de Merwededijk bleken sterk vermagerd. In februari 2007 werd al eerder melding gemaakt van verwaarlozing waarna de eigenaar een waarschuwing kreeg.
Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens het onthouden van de nodige zorg aan de hem toevertrouwde dieren. De dieren zijn ondergebracht bij een opvangadres waar de dieren verzorgd zullen worden.

VERDACHT VAN VALSHEID IN GESCHRIFTE
LEERDAM De politie heeft op dinsdagavond 15 januari een 27-jarige vrouw uit Leerdam aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte. De vrouw zou meerdere keren de handtekening van haar inmiddels ex-vriend hebben vervalst om leningen af te sluiten cq de financiële huishouding op orde te krijgen. Toen de ex-vriend hier achter kwam, deed hij aangifte. De vrouw is inmiddels verhoord door de politie en heeft bekend. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TEGEN BOOM GEREDEN
BLESKENSGRAAF Een 54-jarige man uit Wijngaarden is dinsdagavond 15 januari door de politie aangehouden nadat hij op de Elzenweg in Bleskensgraaf tegen een boom botste. De man bleek niet onder invloed van drank maar wel onder invloed van medicijnen die het reactievermogen beïnvloeden. Hij raakte gelukkig niet gewond. Zijn rijbewijs is ingevorderd.