Politie Zuid-Holland-Zuid

16/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 17-01-2008 o persberichten district I

INBRAAK IN WONINGEN
DORDRECHT In de nacht van dinsdag 15 januari op woensdag 16 januari is ingebroken in een woning in de Beinemastraat en in een woning aan de Reggestraat. Beide huizen liggen in dezelfde wijk. De dader(s) wist de woningen binnen te komen door te hengelen via de brievenbus. De bewoners hadden hun voordeur blijkbaar niet met het nachtslot afgesloten waardoor het voor de inbreker niet moeilijk was om via de brievenbus het slot open te wippen. De politie kan niet vaak genoeg benadrukken de woning voor het slapen gaan of bij weggaan goed af te sluiten wat inhoudt: ramen goed dicht en deuren op slot. Bij binnenkomst in het huis in de Reggestraat werden in de hal drie jassen weggenomen. In een van de jassen zat een portemonnee met inhoud, een mobiele telefoon, een kunstgebit en een sleutelbos. In de woonkamer werd ook nog een mobieltje gestolen. In de woning in de Reggestraat werd uit een kast een digitale camera en een videocamera gestolen. Ook de portemonnee van de bewoonster werd gestolen. Beide gedupeerden hebben aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing zal sporenonderzoek verrichten.

FIETSER GEWOND NA AANRIJDING AUTO
DING MET DORDRECHT Op de Copernicusweg heeft dinsdagavond 15 januari een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een fietser. De automobilist, een 30-jarige man uit Papendrecht, reed vanaf de N3 de afrit Sterrenburg af en naderde op de Copernicusweg een fietseroversteekplaats. Vlak voor deze oversteekplaats kwam er van links opeens een fietser die vermoedelijk geen verlichting aan had. Deze fietser had de automobilist voorrang moeten verlenen. De bestuurder van de auto kreeg het niet meer aangeremd en een botsing was het gevolg. De fietser een 16-jarige jongen uit Dordrecht belandde op de voorruit van de auto en viel daarna op het wegdek. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Later op de avond werd hij overgebracht naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam in verband met een bloeding in het hoofd. Zijn precieze toestand is op dit moment niet bekend.

BRAND OP DOCENTENTOILET
DORDRECHT Op het Leerpark aan het Prof. Gunningplein heeft dinsdagavond 15 januari brand gewoed in het docententoilet naast de praktijklokalen van de unit Techniek. De brand werd ontdekt door schoonmakers die de brand zelf probeerden te blussen met de brandslang. Dit lukte maar deels waarop politie en brandweer werden ingeschakeld. De brandweer bluste de brand en constateerde dat het vuur moet zijn ontstaan in een handdoekenhouder die automatisch handdoeken oprolt. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, moet sporenonderzoek uitwijzen. Gelukkig beperkte de brand zich tot het toilet.

AUTO OP OPRIT GESTOLEN NA INBRAAK IN WONING
HENDRIK-IDO-AMBACHT In de nacht van maandag 14 januari op dinsdag 15 januari is ingebroken in een woning aan de Roestuin. De dader(s) kwam binnen na het forceren van een klapraam. In het huis werden de autosleutels gestolen waarna de auto op de oprit werd gestolen. Het gaat om een groene Volkswagen Passat met het kenteken 54-SX-TP. De gedupeerde bewoner heeft direct dinsdag aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

VERDACHT VAN DIEFSTAL BIJ WERKGEVER
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 15 januari een 45-jarige man uit Breda aangehouden bij een bedrijf aan de Kerkeplaat. Hij wordt verdacht van diefstal van koper. De werknemer werd betrapt toen hij de diefstal pleegde. De politie hield hem aan en sloot hem in. De man bekende op het politiebureau. Hij zou in financiële problemen zitten. De man is in verzekering gesteld.