Politie Amsterdam-Amstelland

Update straatroof Waterlooplein / Waterlooplein (17/01/08)

In het onderzoek van de straatroof in het metrostation Waterlooplein van 2 januari 2008, hebben zich naar aanleiding van de uitzending van het opsporingsprogramma Ter Plaatse, de laatste drie gezochte daders zichzelf gemeld. Alle vier verdachten zijn nu ingesloten.

Op 2 januari 2008, rond vier uur, werd een man bij de ingang van het metrostation bedreigd en mishandeld. Hij moest zijn geld afgeven, waarna de daders wegvluchtten. De beelden van de beveiligingscameraâs werden op woensdag 17 januari 2008 uitgezonden in het opsporingsprogramma Ter Plaatse. Bij het maken van de opnames voor dit programma op het Waterlooplein, dachten medewerkers van RTV N-H daders van de straatroof te herkennen, terwijl zij voorbij liepen. Zij konden ter plaatse door politiemensen worden aangehouden. Een van hen bleek inderdaad een van de gezochte verdachten te zijn.

De drie overige verdachten meldden zich op woensdagavond 17 januari 2008, na de uitzending, zelf bij wijkteam Remmerdenplein. De drie mannen (twee van 18 jaar en een van 19 jaar) zijn allen afkomstig uit Amsterdam.

Rechercheurs van bureau Opsporing van district Centrum hebben de zaak in onderzoek.