Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDIA RELEASE

Richten op goede start van 2008

Taupo, 17 januari 2008

Op een aangepast circuit van Taupo, Nieuw Zeeland, gastheer voor ronde vijf van de A1GP World Cup of Motorsport 2007/08 wil A1 Team Nederland met hernieuwde energie het nieuwe jaar goed beginnen. Vorig jaar eindigde Jeroen Bleekemolen als vierde op het toen gloednieuwe circuit.

Tijdens de pauze van iets meer dan een maand hebben zowel A1 Team Nederland teambaas Jan Lammers als coureur Jeroen Bleekemolen niet stilgezeten. Zo won Lammers samen met Bleekemolen tijdens het Winter Endurance Kampioenschap op Zandvoort en eindigden zij samen ook op het podium tijdens de 24 uur van Dubai.

Naar aanleiding van de race vorig jaar werd besloten het circuit aan te passen om extra inhaalmogelijkheden te creeëren. Vorig jaar was bocht 12 nog een snelle vloeiende bocht die in de vierde versnelling gereden werd met ongeveer 190 km/u, nu is deze bocht veranderd in een scherpe 90-graden rechterbocht waardoor de snelheid fors lager zal liggen.

Jeroen Bleekemolen; "Het voelt goed om weer terug te zijn in Taupo. Vorig jaar waren we hier snel, dus we moeten met een goede basis kunnen beginnen denk ik. Als we vanuit daar nog wat verbeteringen kunnen maken moet het goed komen. 2008 is mooi begonnen met een 2e plaats tijdens de 24 uursrace in Dubai. Laten we hopen dat het een mooi jaar wordt en dat we met A1GP veel goede resultaten neer gaan zetten. Voor het kampioenschap moeten we nu een goed weekend hebben om aansluiting te houden. Dus we weten wat ons te doen staat. Er is een bocht veranderd op de baan, wat de races denk ik interessanter maakt. Inhalen is nu beter mogelijk, dus dat zal voor spektakel zorgen."

Arie Luyendyk jr; "Ik kijk erg naar de A1GP in Taupo uit. Het is leuk om weer op een nieuw circuit te rijden. Als ik naar de data kijk en hoor hoe de auto hier vorig jaar gepresteerd heeft ben ik erg optimistisch over de Rookie sessies morgen. De baan hier is vrij smal en kort vergeleken met veel van de andere circuits, dit zou wel eens positief kunnen zijn in die zin dat ik meer ronden kan rijden dan tijdens voorgaande races. Het enige verschil tussen vorig jaar en dit jaar wat het circuit betreft is bocht 12 die aangepast is naar een scherpere bocht om een betere inhaalmogelijkheid te maken. Het zal goed zijn om data te verzamelen en feedback te geven over deze bocht, baanoppervlak en grip voor de tweede sessie. Ik denk dat Taupo een goed evenement voor ons gaat worden!"

Vanaf deze race zal het complete A1GP veld gaan rijden op biobrandstof. Oorspronkelijk zou de op ethanol gebaseerde Hiperflo(TM) E30 al in Zandvoort gebruikt worden, maar dit moest nog even uitgesteld worden om er zeker van te zijn dat de prestaties niet nadelig werden beïnvloed. De 30 procent biobrandstof mix is samen met motorenleverancier Zytek ontwikkeld en zal de CO2 uitstoot per auto met ongeveer 20 procent verminderen. A1GP is daarmee de eerste grote internationale raceserie die op een biobrandstof mix gaat rijden.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar press@a1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com
I: www.A1teamned.com