Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (17/1)

TILBURG, 17 januari 2008

Politie onderzoekt inbraken in 17 bergingen

TILBURG: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een serie inbraken in bergingen van een complex in de Bisschop Bekkerslaan. Daar werd woensdagmorgen ontdekt dat in 17 bergingen die uitkomen op een centrale ingang was ingebroken. De sloten waren geforceerd. Er zijn onder meer fietsen en twee keyboards met een versterker gestolen. De technische recherche heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Ook is in de buurt door het team Wilhelminapark een brief verspreid waarin bewoners gevraagd wordt alert te zijn en tips over de inbraken door te geven aan de politie.

Politie arresteert inbreker mede dankzij alerte buurtbewoners

TILBURG: De politie heeft woensdagavond omstreeks 20.10 uur op de Wandelboslaan een 21-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een poging tot inbraak in een flatwoning aan de Hertensprong. De politie kwam de man dankzij een melding van buurtbewoners op het spoor. Het onderzoek naar twee mededaders is nog gaande.

Gisteravond kwam een melding dat op de Hertensprong drie knapen waren betrapt bij een poging tot woninginbraak. Getuigen vertelden de agenten dat drie mannen met een breekijzer getracht hadden de toegangsdeur van de centrale hal te forceren. Kennelijk lukte dit niet omdat de dieven vervolgens langs de regenpijp naar de tweede verdieping klommen. Daar probeerden zij het slot van de balkondeur van een flat open te breken en sloegen daarna een raam naast die deur kapot. Op dit geluid werd door de buurt gereageerd. De inbrekers kwamen langs de regenpijp weer naar beneden en liepen weg in de richting van het Westerpark. De melding van deze inbraak werd aan twee eenheden van de Noodhulp en een auto met daarin de wijkagenten van het gebied verstrekt. Mede dankzij hun plaatselijke bekendheid kon één van de verdachten op basis van het signalement worden aangehouden.

Vonnisklant moet nog ruim 400 euro betalen

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.20 uur een 30-jarige Tilburger aangehouden die nog een vonnis van 402 euro had openstaan. De man heeft de boete direct betaald.

Twee dronken bestuurders na eenzijdig ongeval aangehouden

TILBURG: Vannacht is omstreeks 00.05 uur op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg een 69-jarige Tilburger aangehouden ter zake rijden onder invloed. Hij was met zijn auto ter hoogte van de Huibevendreef van de weg geraakt en tegen een lichtmast gereden, waarna hij met zijn auto in de sloot belandde. Hij blies 670 ugl. Hij moest daarom ook direct zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen circa 15 glazen bier gedronken. Een agent uit Oosterhout die achter de Tilburger aanreed alarmeerde zijn collegas.

Op de Korvelseweg werd ook een bestuurder na een eenzijdig verkeersongeval aangehouden ter zake rijden onder invloed. Omstreeks
01.10 uur reed en auto tegen een trottoir aan. De agenten zagen dat het linkerachterwiel van de auto dwars onder het voertuig stond. Aan de sporen was te zien dat de bestuurder vanuit de Trouwlaan de Korvelseweg was opgereden. Kennelijk veel te hard want hij raakte in een slip en kwam met de linkerachterzijde van zijn voertuig tegen de trottoirband. De bestuurder, een 20-jarige man uit Udenhout, blies 505 ugl. Hij valt onder categorie beginnend bestuurder en moest eveneens zijn rijbewijs inleveren.

Drugsdealer aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur op de Heuvel een 29-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het dealen van harddrugs in een café op het Piusplein. Vanuit het café was de politie gebeld omdat de man drugs aan klanten aanbood. De agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen de verdachte aan op de Heuvel. Hij voldeed aan het signalement dat door de cafébezoekers was opgegeven. In zijn kleding vonden de agenten circa gripzakjes met een witte substantie en zeven verpakkingen met bruin poeder. Het gaat vermoedelijk om harddrugs. De verdachte is in verzekering gesteld.

Arrestatie huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 05.45 uur in een woning in de Kruidenbuurt een 38-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Zijn ex 39-jarige vrouw deed aangifte tegen hem. Zij verklaarde dat ondanks hun scheiding haar ex man wel eens bij haar verblijft. Ze willen hun proberen op te lossen en een nieuwe start maken. Vannacht kwam hij omstreeks 04.00 uur in haar woning met zijn eigen sleutel en werd boos toen hij zag dat hun dochter bij zijn ex-vrouw in bed lag. Ze gingen naar beneden om dit uit te praten. Hier sloeg hij haar, zo verklaart zij met kracht tegen haar linkerwang en kaak. Ook pakte hij haar hardhandig vast bij haar bovenarmen, waardoor zij enkele bloeduitstortingen opliep. De verdachte werd ingesloten.

Tilburgers overtreden gebiedsontzegging

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 18.00 uur op de Lochtstraat een 44-jarige Tilburger opgepakt. De man heeft in verband met eerdere overtredingen een gebiedsontzegging van de burgemeester, dat loopt van 16 januari tot en met 5 maart. Hij heeft een proces-verbaal gekregen. Datzelfde geldt ook voor een 46-jarige Tilburger die woensdagmiddag werd aangetroffen op de Jan Heijnstraat. Ook hij had een gebiedsontzegging.

Drie Oisterwijkse jongens aangehouden na inbraakpoging

OISTERWIJK: De politie heeft gisteren met toestemming van de officier van justitie twee jongens (16 en 17 jaar) aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een poging tot woninginbraak aan de Lange Kant op zondag 13 januari jl. Die avond werd al een 16-jarige jongen aangehouden vanwege deze zaak.

De politie ging ter plaatse na een melding dat vier jongens aan het inbreken waren in een pand aan de Lange Kant. Een getuige zag dat de daders de poort naar de tuin geopend hadden en zich inmiddels achter de woning bevonden. In de brandgang kon nog een verdachte aangehouden worden. Aan de woning bleek geen braakschade te zijn. Wel blijkt uit het onderzoek dat één van de daders vooraf heeft aangebeld bij de bedoelde woning om te controleren of er iemand thuis was. De politie is met het onderzoek verder gegaan, dit leverde nog twee arrestaties op. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat nog meer verdachten worden aangehouden.

Politie onderzoekt inbraak in winkels

TILBURG: Vannacht is omstreeks 02.15 uur ingebroken in een winkel op de Arke Noestraat. De inbrekers hebben een stoeptegel door de voorruit gegooid. De daders reden weg op een scooter. Ze vluchtten volgens een getuige weg via de Hendrik de Keijzerstraat in de richting van de Ringbaan West. Het was vanmorgen nog onduidelijk of de dieven iets buit gemaakt hebben. Vannacht is omstreeks 05.30 uur ook ingebroken in een winkel op het Koningsplein. Daar was een ruit van de toegangsdeur ingeslagen. Er was geld uit de kassa gestolen.

Auto gestolen bij woninginbraak

BERKEL-ENSCHOT: Bij een woninginbraak aan de Mascagnistraat hebben de inbrekers de sleutels van de auto gevonden en deze vervolgens gestolen. Het gaat om een zwarte Audi A6 voorzien van het kenteken 13-ZB-JD. De diefstal werd vanmorgen

Auteur: Willem van Hooijdonk