Ingezonden persbericht


persbericht 17 januari 2008

Persbericht


---

Samenwerking Amsterdams Historisch Museum en Athenaeum Boekhandel

Het Amsterdams Historisch Museum en de Athenaeum Boekhandel gaan per 1 februari a.s. een samenwerking aan met betrekking tot de in het museum gevestigde museumwinkel. Vanaf die datum zal de museumwinkel door Athenaeum worden geëxploiteerd. Daarbij zal het assortiment worden uitgebreid tot alle aspecten van de hoofdstedelijke (kunst)geschiedenis. Van culturele reisgidsen tot dissertaties over Amsterdam, reportageboeken, monografieën, restaurantgidsen, biografieën en tentoonstellingscatalogi. Daarnaast blijven in het assortiment ook de 'non-books' te vinden.

Het Amsterdams Historisch Museum (AHM), sinds 1975 gevestigd in de gebouwen van het voormalige Burgerweeshuis aan de Nieuwezijds Voorburgwal, is een culturele instelling die zich ten doel stelt de geschiedenis van Amsterdam toegankelijk te maken en levend te houden door deze op een actuele, inspirerende en interactieve wijze voor een zo breed mogelijk publiek te presenteren, daarbij optimaal gebruik makend van de historische verzameling van de stad Amsterdam, die het museum beheert, behoudt, onderzoekt en selectief uitbreidt.

Het Amsterdams Historisch Museum beheert tevens Museum Willet-Holthuysen (MWH).

Het museum, dat thans nog deel uitmaakt van de Gemeente Amsterdam, bereidt zich voor op verzelfstandiging per 1 januari 2009. Inhoudelijk zal in het kader van onder andere Amsterdam Wereld Boekenstad worden samengewerkt.

Athenaeum Boekhandel, sinds 1966 met zijn hoofdvestiging aanwezig op het Spui, is een volledig onafhankelijke literaire, culturele en academische boekhandel, met een hoogwaardig assortiment aan Nederlandse en internationale boeken, studieboeken, kranten en tijdschriften. Naast vestigingen in Amsterdam heeft het bedrijf ook een boekhandel aan de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. Sinds vorig jaar participeert de boekhandel ook in het Academisch-Cultureel Centrum 'Spui25', aan het Spui op nummer 25. Athenaeum-directeur Maarten Asscher: "Het Amsterdams Historisch Museum is voor ons een interessante samenwerkingspartner. De meer dan 200.000 bezoekers per jaar, vormen een kansrijke doelgroep. Bovendien biedt deze museumwinkel ons de mogelijkheid ons specialisme op het terrein van het historische boek verder uit te breiden. En tenslotte betekent de nabijheid van de museumwinkel niet alleen logistieke efficiency, maar ook een versterking van het Spui als het culturele boekenplein van Nederland."


---

(Einde bericht)