Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein, 17 januari 2008

Metaalunie looft Productivity Award uit

De Koninklijke Metaalunie heeft de inschrijving geopend voor de Metaalunie Productivity Award. De Award wordt op 22 mei 2008 uitgereikt door Sybilla Dekker, voormalig minister van VROM. Deze Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat zich onderscheidt op het gebied van investering in mens en bedrijf om de productiviteit te verhogen. De inschrijving staat open voor alle ruim 12.000 leden van de Metaalunie, uitgezonderd bedrijven die vertegenwoordigd zijn in de Raad van Bestuur. De inschrijvingstermijn sluit vrijdag 15 februari 2008.

De Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Dit jaar biedt de Metaalunie deze kans aan bedrijven die vernieuwing van het arbeidsproces centraal stellen in hun bedrijf. Doel hierbij is de arbeidsproductiviteit te verhogen en de participatie van werknemers aan het productieproces te vergroten. De Metaalunie wil hiermee bedrijven voor het voetlicht brengen die als geen ander investeren in mens en organisatie en aantoonbare activiteiten ondernemen op het gebied van personeelsbeleid, scholing, efficiënter produceren en/of andere productiviteits-verbeteringen.

Een deskundige jury beslist wie winnaar wordt van de Metaalunie Productivity Award. De jury wordt gevormd door: Sybilla Dekker (voorzitter), voormalig minister van VROM; Grace Boldewijn, directeur BoCari Engineering BV en Zwarte Zakenvrouw van het jaar 2002; Marcel Engels, voorzitter Uneto-VNI; Piet van Staalduinen, algemeen directeur Syntens en Henk Volberda, Hoogleraar Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Tien bedrijven krijgen advies van TNO en PKM
De jury selecteert uit de inzendingen tien bedrijven, waarna deze getoetst worden door een adviseur van TNO en PKM, het aan de Metaalunie gelieerde adviesbureau. Vervolgens worden de beste drie bedrijven genomineerd voor de Metaalunie Productivity Award. Die bedrijven krijgen de gelegenheid op 22 mei in Nieuwegein hun inzending te presenteren.

Na de presentaties van de 3 genomineerden, maakt de jury de winnaar bekend en reikt Sybilla Dekker de Metaalunie Productivity Award uit. Naast de erkenning door de Award en de publiciteit rondom de verkiezing, ontvangt de winnende ondernemer een bedrag van 5000 euro.

Ondernemers die willen meedingen naar de Metaalunie Productivity Award kunnen zich aanmelden met de inschrijvingskaart uit de folder, aan te vragen bij Natascha Linders van de Metaalunie, telefoon (030) 605 33 44 of via www.metaalunie.nl. Voor overige informatie: Ronald Kousbroek, beleidssecretaris Technologie & Innovatie Metaalunie, e-mail kousbroek@metaalunie.nl of telefoon (030) 605 33 44.