Politie Gelderland-Midden

Doorwerthse aangehouden na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 17-1-2008 14:29:13

DOORWERTH - De Renkumse politie heeft woensdagavond op de Mozartlaan in Doorwerth een 38-jarige automobiliste uit die plaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw bleek rond kwart voor acht betrokken te zijn geraakt bij een kleine aanrijding met geringe schade. Politieagenten kwamen er tijdens hun surveillance bij uit en roken dat de Doorwerthse kennelijk gedronken had. De vrouw moest mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daaruit bleek dat de Doorwerthse met een alcoholpromillage van 2,10 achter het stuur had gezeten. Dat is ruim vier keer zoveel als is toegestaan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Ook is haar rijbewijs ingevorderd. (08-008200)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaren gepakt voor rijden onder invloed

Publicatiedatum: 17-1-2008 14:28:30

LUNTEREN/EDE - Door de Edese politie zijn woensdagavond en de daaropvolgende nacht in Lunteren en Ede twee automobiliste gepakt die met teveel drank op achter het stuur zaten.
Een 34-jarige werd even voor tien uur in Lunteren aangehouden nadat hij op de Hessenweg met zijn auto van de weg was geraakt. Volgens een melding zou er een auto in de sloot zijn gereden. De Edenaar verklaarde zelf gereden te hebben. Aangezien de man naar drank rook werd hij meegenomen voor een ademonderzoek in het politiebureau. Daar werd alcoholpromillage gemeten van 0,92. Dat is ruim anderhalf keer het wettelijke maximum. De politie heeft het rijbewijs van de Edenaar ingevorderd.
Omstreeks kwart voor één hield de politie op de Keesomstraat in Ede een veertigjarige man uit die stad aan nadat hij rijdend in zijn auto was aangetroffen. Bij controle bleek de man ook gedronken te hebben. De ademanalyse wees een promillage uit van 1,45. Dat is bijna drie keer zoveel als is toegestaan. Ook deze Edenaar raakte zijn rijbewijs kwijt.
(08-008256 / 008272)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar verdacht van autodiefstal

Publicatiedatum: 17-1-2008 14:27:27

EDE - De politie van Ede heeft woensdagmiddag op de Luynhorst in de wijk Veldhuizen een negentienjarige jongen uit die stad aangehouden op verdenking van autodiefstal. De zaak kwam aan het licht toen surveillerende agenten de jongen zagen rijden in een auto terwijl ze wisten dat de Edenaar geen rijbewijs had. Bij controle bleek dat de auto waarin hij reed afgelopen maandag was ontvreemd vanuit Veenendaal. De Edenaar moest vervolgens mee naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek is ingesloten. De auto is in beslag genomen en zal worden teruggegeven aan de eigenaar. (08-008117)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hervelder aangehouden na doorrijden na ongeval

Publicatiedatum: 17-1-2008 14:26:57

OOSTERBEEK - Een 46-jarige man uit Herveld is woensdagavond door de politie aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding in Oosterbeek. Bij de aanrijding was niemand gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond half acht op de kruising van de Utrechtseweg met de Pietersbergseweg en de Stationsweg. De Hervelder zou op de kruising in aanrijding zijn gekomen met een 57-jarige automobiliste uit Oosterbeek. Vervolgens zou de man zijn doorgereden zonder zich bekend te maken. Getuigen schreven het kenteken van de wagen van de Hervelder op en waarschuwden de politie. Die wisten de doorgereden automobilist aan de hand van het kenteken op te sporen. De man bleek inmiddels thuis en moest mee naar het politiebureau. De Hervelder heeft tot dusver echter ontkend zelf gereden te hebben. De man is na verhoor weer vrijgelaten. De politie doet nog verder onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.
(08-008172)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden wegens vernieling in gemeentehuis
Publicatiedatum: 17-1-2008 14:25:54

EDE - Een 25-jarige Edenaar is woensdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens vernieling. De man zou na een ruzie met een ambtenaar in een kantoorruimte een lamp hebben vernield. Na het voorval vetrok de Edenaar. De man meldde zich op verzoek van de politie in het politiebureau waarna hij werd vastgezet. Tijdens verhoor bekende de Edenaar de vernieling. De man is na verhoor vrijgelaten en kreeg van justitie een dagvaarding. (08-008093)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisjes opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 17-1-2008 14:25:09

EDE - Door de Edese politie zijn woensdagmiddag op de Grotestraat twee meisjes aangehouden in verband met winkeldiefstal. De twee zouden volgens winkelpersoneel een paar schoenen ter waarde van vijftien euro hebben meegenomen zonder af te rekenen. Op aanwijzen van het personeel werden de meisjes, beiden veertien jaar en afkomstig uit Ede en Bennekom, aangehouden. De twee moesten de buit teruggeven en bekenden de diefstal. Na verhoor zijn ze aan hun ouders overgedragen in afwachting van een beslissing van justitie.
(08-007996)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---