Politie Zuid-Holland-Zuid

17/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 17-01-2008 o persberichten district II

ZES AUTOS TEGEN ELKAAR OP DE N3
DORDRECHT Op woensdagmorgen 16 januari heeft een aanrijding plaatsgehad op de N3 waarbij zes autos op elkaar botsten. Twee bestuurders een 34-jarige man uit Dordrecht en een 25-jarige vrouw uit Dordrecht werden met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten na onderzoek weer naar huis. De aanrijding vond plaats in de ochtendspits. Het was druk op de N3 richting Papendrecht waardoor filevorming ontstond. Een 28-jarige man uit Dordrecht moest op de N3 - net na de oprit vanuit wijk de Staart - hard remmen voor een automobilist die voor hem op de rem ging staan. Achteropkomend verkeer kon de plotselinge stilstand niet aanremmen waardoor zes autos tegen elkaar reden. Vier autos werden getakeld.

VRACHTWAGEN MET PECH
HARDINXVELD-GIESSENDAM In de ochtend van woensdag 16 januari heeft een vrachtwagen met pech gezorgd voor een (langere) file in de ochtendspits op de A15. De Poolse vrachtwagen met aanhanger kwam met een lekke band stil te staan op de invoegstrook nabij een tankstation. Doordat het overig verkeer wel wilde invoegen op de hoofdrijbaan ontstonden er gevaarlijke verkeerssituaties. Om die reden werden tijdelijk de twee rijbanen op de hoofdrijbaan afgekruisd. Na zon anderhalf uur kwam het verkeer weer langzaam op gang.

VERDACHTE VAN BEDREIGING AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Een 61-jarige man uit Papendrecht is op 16 januari in de Albert Verweijstraat aangehouden. Hij zou een echtpaar uit Turnhout (België) met een hamer hebben bedreigd. Het paar stond eerder die dag met hun auto stil aan het einde van de afrit van de N3 om de Burgemeester Keijzerweg op te rijden. Nadat het stoplicht op groen sprong, bleven de Belgen stilstaan om een vrachtwagen naast hen te ruimte te geven. Toen ze alsnog wilden optrekken, viel de motor stil. Dat kwam de Belg op luid getoeter van een automobilist achter hem te staan. Deze man bleef toeterend achter het paar aanrijden en stapte bij de kruising Burgemeester Keijzerweg-Kennedylaan uit. Hij haalde een hamer tevoorschijn en maakte slaande bewegingen. Drie werklui in een verderop staand bestelbusje stapten uit en liepen naar de man toe. Daarop stapte de verdachte weer in zijn auto en reed weg. De slachtoffers waarschuwden de politie en deden aangifte. Uit het onderzoek kwam snel de identiteit van de verdachte naar voren.

ARBEIDSONGEVAL
GORINCHEM Een 50-jarige man uit Giessenburg is op woensdagmiddag 16 januari gewond geraakt nadat hij uit een bakje welke op een heftruck stond, viel. De bak raakte vermoedelijk uit balans en was niet goed vastgezet. Hierdoor kantelde de bak en viel het slachtoffer zon 2,5 meter naar beneden. Hij werd met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.