Politie Zuid-Holland-Zuid

17/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 17-01-2008 o persberichten district I

AZIJNZUURDAMP ONTSNAPT
ZWIJNDRECHT Bij een bedrijf aan de Lindtsedijk is op 16 januari een hoeveelheid azijnzuurdamp ontsnapt. Niemand raakte gewond en de volksgezondheid is geen moment in gevaar geweest. Het gas ontstond, nadat bij onderhoudswerkzaamheden per ongeluk water terechtkwam in een tank met de stof azijnanhydride. Het gevolg daarvan was het ontstaan van het gas en verhitting van de tank. Personeel van het bedrijf stopte direct de toevoer van het water, waardoor de chemische reactie beperkt kon blijven. De azijnzuurdamp verwaaide direct in de buitenlucht. De brandweer heeft de warm geworden tank met bluswater gecontroleerd laten afkoelen en kon na een paar uur weer terug naar de kazerne.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
Dordrecht Agenten in burger hebben op 16 januari een 36-jarige man uit Dordrecht op de Markettenweg aangehouden. De agenten zagen hem op het Centraal Station scharrelen en mensen aanspreken. Hij sprak zelfs één van de agenten aan met de vraag of deze hem geld wilde geven voor een treinkaartje. De agente gaf geen gehoor aan dit verzoek, maar hield met een collega de man wel in de gaten. Na enkele minuten ging man in een fietsenstalling rommelen en nam een fiets mee. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden en werd de man en de fiets naar het bureau meegenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
Dordrecht Een 36-jarige man uit Dordrecht is op 16 januari op de Dubbeldamseweg aangehouden. De verdachte zou diezelfde dag een medewerkster van een zorginstelling met de dood hebben bedreigd en ruiten van een gebouw aan het Kasperspad hebben vernield. De man heeft psychische problemen en is in verzekering gesteld. Naast de strafrechtelijke vervolging wordt ook naar een hulpverleningstraject voor de man gekeken.

VERDACHTE VAN HELING AANGEHOUDEN
Dordrecht De politie heeft een 16-jarige jongen uit Dordrecht op de Eemsteynstraat aangehouden. Hij reed op een fiets zonder framenummer, die op 12 december 2007 op de Berkenhof in Dordrecht was gestolen. Daarvan is aangifte gedaan en de eigenaar krijgt de fiets zo spoedig mogelijk terug. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld.

11-JARIGE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een elfjarig jongetje uit Dordrecht is op 16 januari op het Hugo de Grootplein aangehouden. Hij reed op een snorfiets die ruim een uur eerder uit een tuin aan het Marisplein was weggenomen. Agenten zagen de jongen rijden en na onderzoek bleek dat de snorfiets niet van hem was. De jongen verklaarde dat de bromfiets op de stoep stond en dat hij hem gewoon meenam om er een ritje op te maken. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld en door zijn vader opgehaald.