Ingezonden persbericht


Amsterdam, 17 januari 2008

BT VERSTERKT POSITIE BINNEN NEDERLANDSE OVERHEIDSSECTOR

Rijkswaterstaat breidt contract voor netwerkdiensten uit van 86 naar 392 locaties

BT maakt bekend dat zijn contract met Rijkswaterstaat voor het landelijke NNV-netwerk (1) zal worden uitgebreid van 86 naar 392 locaties door de gunning van een aanzienlijk deel van het OT2006 (2) cluster vaste datacommunicatiediensten aan BT. Het nieuwe contract, dat loopt tot 2011, vertegenwoordigt een waarde van meer dan ¤12 miljoen.. Het omvat, naast internettoegang, alle xDSL- en Ethernet verbindingen tussen de Rijkswaterstaat datacenters en de locaties van Rijkswaterstaat en de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Economische Zaken.

De geboden prijs/kwaliteit verhouding, migratieplannen, stabiliteit naar de toekomst plus de betrouwbaarheid en veiligheid van het netwerk speelden een belangrijke rol bij de aanbesteding van dit OT2006 cluster van vaste datacommunicatiediensten.

De uitbreiding start in februari en wordt naar verwachting november dit jaar nog afgerond. De betrouwbare dataverbindingen - met snelheden tot 10 Gbps - die BT door heel Nederland gaat leveren, worden door de overheid bijvoorbeeld gebruikt voor kantoorautomatisering, dijkbewaking, gladheidsmeldsystemen, dynamisch verkeersmanagement en landbouwapplicaties.

Michel De Coster, CEO BT Benelux, zegt hierover: 'Binnen de publieke sector in Nederland bereiken we uitstekende resultaten. Momenteel mogen we bijvoorbeeld ook de voorziening tot samenwerking Nederlandse Politie (3), het UWV en de Tweede Kamer tot onze klanten rekenen. Ook werken we voor internationale organisaties zoals de NATO, de Europese Unie en de ESA, in het kader van het Galileo- en Egnos project. De overheidssector is een belangrijk groeisegment voor ons, ik ben dan ook uitermate trots op deze nieuwe overeenkomst.'

Oktober vorig jaar tekende BT een raamovereenkomst voor de levering van vaste datacommunicatiediensten, onderdeel van het project Overheidstelecommunicatie 2006 (OT2006), waarbinnen meerdere telecomdiensten door departementen en andere overheden gezamenlijk worden aanbesteed. De verwachting is dat de overheid op basis van dit model enkele tientallen miljoenen euro's zal besparen.

Einde

Over BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten, hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2006-'07, dat eindigde op 31 maart 2007, behaalde BT Group een omzet van 20.223 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.484 miljoen Britse pond. British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt.

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com.

Voor meer informatie

BT

Dennis Doodeman

PR & Corporate Relations Manager, BT Benelux

Tel: +31 (0)88 212 51 94

Mailto:dennis.doodeman@bt.com

Edelman

Caroline Hulsman

Tel: +31 (0)20 301 09 80

Mailto:caroline.hulsman@edelman.com

(1) Rijkswaterstaat's netwerkinfrastructuur wordt aangeduid met 'Nieuwe Netwerk Voorziening', afgekort NNV en behelst een managed IP netwerk gebaseerd op een combinatie van het glasvezelnetwerk van Rijkswaterstaat, gehuurde verbindingen en mobiele communicatie. NNV levert WAN diensten en gedeelde diensten (Centrale Voorzieningen), zijnde diensten als Internettoegang, Remote Access, koppelingen e.d.

(2) OT2006 staat voor het project Overheidstelecommunicatie 2006, waarbinnen meerdere telecomdiensten door departementen en andere overheden gezamenlijk worden aanbesteed.

(3) 'Voorziening tot samenwerking Nederlandse Politie' wordt ook wel afgekort tot vtsPN. Voorheen heette deze organisatie ISC.