Persbericht

17 januari, 2008

PC Tools presenteert Spyware Doctor 5.5
~ Nieuwe release meest uitgebreide antispyware-product op de markt ~

PC Tools, leverancier van beveiligingssoftware, presenteert de nieuwste release van het antivirus-product Spyware Doctor 5.5. Deze versie is een uitbreiding op het bekende product Spyware Doctor 5.0, biedt gebruiksvriendelijke functionaliteit en heeft een minimale impact op de prestaties van de computer. De nieuwe features van het product bevatten verbeterde opsporing en verwijdering van rootkits en bieden een verbeterde real-time bescherming. Daarnaast neemt versie 5.5 minder computergeheugen in beslag, is de netwerkbeveiliging verbeterd en worden bedreigingen nu automatisch geëvalueerd.

Spyware Doctor is wereldwijd al door honderd miljoen gebruikers gedownload. Het product is constant bezig met het opsporen, verwijderen en blokkeren van alle soorten malware, inclusief spyware, adware, Trojans, rootkits, keyloggers en andere beveiligingsgerelateerde risico's. OnGuard real-time beveiliging beschermt gebruikers ook tegen gevaarlijke phishing websites.

Spyware Doctor 5.5. biedt de volgende mogelijkheden:


* Verbeterde verwijdering van rootkits: Spyware Doctor 5.5 bevat geüpgrade verwijderingstechnieken voor rootkits. Dit vermindert het aantal keer dat het systeem opnieuw moet worden opgestart.
* Real-time bescherming vanuit de kern: in tegenstelling tot eerdere versies, is de OnGuard real-time bescherming in Spyware Doctor 5.5 in staat om eerder actie te ondernemen bij bedreigingen.
* Neemt minder computergeheugen in beslag: het gebruik van computergeheugen en de footprint aan Spyware Doctor 5.5 is gereduceerd en heeft een minimale impact op de prestaties van de computer.
* Verbeteringen in netwerkbeveiliging: de netwerkbeveiliging is geüpgrade en biedt betere bescherming tegen nieuwe bedreigingen die een aanval opzetten op netwerkomgevingen.
* Beoordelen van risico's: in eerdere versies van Spyware Doctor konden onnodige waarschuwingen verschijnen met inactieve sporen van bedreigingen, die beoordeeld werden als een groot risico. In Spyware Doctor 5.5 classificeert het 'intelli-risk'-beoordelingssysteem bedreigingen door te beoordelen of deze opgespoord worden volgens het actuele risicomodel.
* Automatische evaluatie van bedreigingen: Spyware Doctor 5.5 heeft een automatische evaluatie ingebouwd die gestandaardiseerde beschrijvingen biedt, eenvoudig differentiatie toestaat en opgespoorde bedreigingen begrijpt.

"PC Tools heeft ontdekt dat de meeste leveranciers van antispyware-producten consumenten geen geavanceerde en gebruiksvriendelijke producten aanbieden", zegt Simon Clausen, Chief Executive Officer bij PC Tools. "We zijn ervan overtuigd dat de laatste versie van Spyware Doctor dit wel doet en dus het meest geavanceerde antivirus-product op de markt blijft."