Gemeente Utrecht

Burgemeester dineert met inwoners die meedachten over profielschets

Gisterenavond dineerde burgemeester Aleid Wolfsen met vijf inwoners van Utrecht, die in maart van dit jaar meededen aan de enquête over het profiel van de nieuwe burgemeester. Wolfsen: "Deze mensen hebben actief bijgedragen aan het zoeken van de juiste burgemeester voor Utrecht, ik vond het leuk dat op deze manier te belonen."

Het profiel voor de nieuwe burgemeester werd vorig jaar vastgesteld door de gemeenteraad ten behoeve van de selectie van burgemeesterskandidaten. Door middel van de enquête werden inwoners van de stad in maart/april vorig jaar betrokken bij het opstellen van het profiel. Onder de inzenders werd een etentje met de nieuwe burgemeester verloot. Dit vond gisterenavond plaats in restaurant Meneer Buscourr aan de Lange Nieuwstraat.

Helaas werd de burgemeester aan het eind van het diner weggeroepen in verband met de stroomstoring in Overvecht. Wolfsen: "Gelukkig hadden we toen al uitgebreid van gedachten kunnen wisselen. En het gaf meteen wel een beeld wat er allemaal op een burgemeester af kan komen, soms volledig onverwacht. Ook ik heb daar in mijn eerste twee weken al een aardig beeld van gekregen."

Bijlage:
Foto van burgemeester met de vijf prijswinnaars,
vrij van rechten te gebruiken met vermelding fotograaf: Het Utrechts Archief / Berry Geerligs