Politie Brabant-Noord

Gewapende overval op gokhal

's-Hertogenbosch, 17-01-2008

Een gokhal aan de Hinthamereinde is woensdagavond rond 23.20 uur overvallen door drie gemaskerde mannen. Op dat moment waren er ongeveer vijftien mensen aanwezig in de gokhal. De daders bedreigden een medewerker met een vuurwapen. De overige aanwezigen in de gokhal moesten op de grond gaan liggen. Een van de daders opende de kassa. Vervolgens gingen de mannen ervandoor met een onbekend geldbedrag. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht en vandaag houdt de politie een buurtonderzoek.

Mensen die iets gezien hebben kunnen dat melden via: 0900-8844 (lokaal tarief). Het is de tweede keer dat de gokhal aan de Hinthamereinde is overvallen. Op vrijdagavond 4 januari werd de hal overvallen door een gewapende man.

Vier rechercheurs houden zich momenteel fulltime bezig met het onderzoek naar dertien gewapende overvallen in het district Den Bosch. Dit team wordt vanaf aanstaande maandag uitgebreid naar zes rechercheurs. Het opsporingsprogramma Bureau Brabant heeft vorige week beelden vertoond van een overval op de BP aan de Vlijmenseweg, en deze week beelden van een overval op het Kruidvat aan de Zuiderparkweg. Er zijn bij de politie enkele tips binnengekomen die worden momenteel onderzocht.