Mojo Concerts

Den Haag, 17 januari 2008

DEBUUT VAN EEN
72-JARIGE MEUBELMAKER

Vanaf maart 2008 is de Vlaamse cabaretier Wouter Deprez in Nederland te zien met de voorstelling 'EELT'. Een voorstelling waarin hij iedereen vraagt in de huid van zijn of haar vader te kruipen, zoals hij dat zelf ook doet. In zijn thuisland zo goed als overal uitverkocht (met zalen van 1500 man)! Niet alle Nederlandse bezoekers hebben kennis gemaakt met deze charmante en integere verteller. Althans nòg niet, want er wordt gefluisterd dat hij met zijn verovering reeds over de grens is!

De vader van Wouter Deprez kaapt de voorstelling.
Hij foltert zijn publiek met gezaag over vroeger en nu. Over rimpels vol stof en splinters. Over ruggen als haarspeldbochten.
Hij trakteert op eelt.
Hij is afwisselend wild en mild.
Hij kijkt met zijn ogen vol staar in een troebele toekomst.

Wouter Deprez won in de voorbije jaren het Amsterdams Kleinkunst Festival, Humo's Comedy Cup en Humorologie. Zelf vindt hij dat voor u een reden om eens te komen kijken.

Klik hier voor de complete speellijst.

Voor meer informatie: www.wouterdeprez.be

De Vlaamse pers over 'EELT':
'Het is een gedurfde vorm van interactie (...) Dit keer beperkt hij de samenspraak tot een paar goed uitgekozen momenten, er er hoeft ook niet meteen een lach aan vast te hangen (...) Hij vindt het immer moeilijke evenwicht tussen ernst en zelfrelativering, in dit geval tussen het diepgravende verhaal van het vaderspersonage en een rist ombeschaamde opmerkingen.' (De Standaard)

'(...) de invloed van coach Randall Casear (tevens rechterhand van Wim Helsen) is overduidelijk, maar ditmaal slaagt Deprez er beter in zijn eigen stempel te drukken door de persoonlijke thematiek en zijn overduidelijke acteertalent. Deprez enkel een 'komiek' noemen, doet af aan dit schitterende tragikomische verteltheater dat 'EELT' is.' (De Morgen)

========================================