Gemeente Laarbeek


Het sportgala was een groot succes

11e Laarbeeks Sportgala

LAARBEEK - Tijdens dit gala heeft de gemeente Laarbeek een eerbetoon gebracht aan alle Laarbeekse sportkampioenen en aan de mensen achter andere belangrijke Laarbeekse sportprestaties. Voor de genomineerde sporters en sportteams was het vooral spannend naar wie de felbegeerde titels zouden gaan.

Kampioenen

Edwin Verbruggen van Bowhuntingteam Unicorn werd uitgeroepen tot Sportman van het jaar 2007. In juli werd hij Europees en Wereld Bowhunter Kampioen. Sportvrouw van het jaar werd Cynthia Poppelaars van Bowhuntingteam Unicorn. Zij werd Wereldkampioene Indoor in de Longbow Damesklasse. Voor de categorie sportteam van het jaar 2007 waren maar liefst 21 teams genomi-neerd. De titel ging naar Handboogvereniging Strijd in Vrede. Dit team, bestaande uit een veteraan, twee heren, twee jeugdschutters en een dame, werd Nederlands Kampioen A-klasse.

Sportvrijwilligers van het jaar

Jeugdsportvrijwilligster werd Lea Manders. Zij is al vijftien jaar actief lid van Judoclub Mariahout, waar ze op vele fronten werkzaam is. Evenals de andere uitverkorenen kreeg ook zij een beeldje en een dinerbon uitgereikt. Ze voelde zich overrompeld. Ik vind het fijn om voor de vereniging te werken waarvan ook mijn kinderen lid zijn. Ook andere ouders zouden vrijwilligerswerk moeten doen! Eric van Heijnsbergen van WAC Beek en Donk kreeg de titel sportvrijwilliger. Binnen de club is hij op allerlei terreinen bezig, en dat vindt hij de gewoonste zaak van de wereld. Je doet het of je doet het niet en ik doe het graag.

Naast de bekendmaking van de sportkampioenen was er een interview met oud-wielrenner Michael Boogerd, optredens van zanger Carlos Donkers en de zangeressen Marjan Muller en Bertine van de Boom. Bovendien was er een loterij vanwege het tienjarig bestaan van Rabobank Laarbeek. De vijf winnaars moesten het gewonnen bedrag aan een Laarbeekse sportclub schenken die zij een warm hart toedroegen. 3000 Euro is gegaan naar voetbalvereniging ELI, 2000 euro is vergeven aan de badmintonclub Lieshout. Rollerclub De Oude Molen, rijvereniging De Hoefslag en Sparta 25 hebben ieder 1000 euro ontvangen.

102 kampioenen op Jeugdsportgala

LAARBEEK - Op zaterdag 5 januari werd in Multi Functioneel Centrum de Dreef te Aarle-Rixtel het jaarlijkse jeugdsportgala gehouden. De presentatie van het jeugdgala was in handen van Henri Bouwmans. Hij heeft de door de sportclubs aangedragen kampioenen op passende wijzen in het zonnetje gezet. Ze zijn allemaal op het podium geroepen waarna ze onder het toeziend oog van het veelvuldig opgekomen publiek, gehuldigd werden. Iedere kampioen kreeg een cadeaubon van de Sportshop Laarbeek.

Ook kregen alle 102 kampioenen bij binnenkomst een lotje waarmee ze kans maakten op mooie prijzen. Tijdens deze middag konden ze ook nog extra loten verdienen door actief deel te nemen aan onder andere een box demonstratie van Riny Heesakkers, balletje hooghouden en een paardenrace.
Nogmaals alle kampioenen van harte gefeliciteerd!

klik hier om door te gaan naar Gemeentenieuws