79-jarige Limburger wint Toto-13 Jackpot van EUR 66.959

17/01/200 8 15:22



De Lotto



Een 79-jarige man uit Geleen blijkt een grote voetbalkenner te zijn. Samen met zijn broer voorspelde hij 13 nationale en internationale wedstrijden goed en won daarmee de Toto-13 Jackpot van maar liefst EUR 66.959. De man speelt al sinds de oprichting van Toto in de jaren zestig mee. "Vroeger speelde ik voor een paar gulden mee in de voetbalkantine of als vrijwilligers aan de deur kwamen met de formulieren. Tegenwoordig ga ik naar de winkel. Maar in al die jaren heb ik nog nooit alle 13 wedstrijden goed weten te voorspellen en zo'n grote prijs gewonnen." Waar hij het geld aan gaat besteden, weet de man nog niet precies. Zijn broer krijgt in elk geval de helft. De winnaar, die anoniem wenst te blijven, kocht zijn lot bij het Tabakswinkelke, Rijksweg Zuid 106 in Geleen. De Lotto, waar Toto een product van is, deelt morgen om 14.30 uur taart uit voor alle aanwezigen in de winkel.

Toto-13
Bij het spel Toto-13 voorspellen deelnemers de uitslagen van 13 voetbalwedstrijden, waarin ze aangeven of de thuisspelende club wint, verliest of gelijk speelt. Bij de juiste voorspelling van alle 13 wedstrijden wordt de Jackpot gewonnen. Ook bij 12 en 11 juiste voorspellingen wordt een geldprijs gewonnen. Meespelen met Toto kan o.a. bij de tabakswinkelier en boekhandel en via www.toto.nl. De inleg is EUR 1 per weddenschap. De Jackpot voor aankomend weekend staat op ca. EUR 14.000.

Over De Lotto
De Lotto verdient al ruim 46 jaar geld voor de sport én andere goede doelen in Nederland. De Lotto organiseert hiervoor de kansspelen Lotto, Krasloten en Toto. Uit de opbrengsten van deze producten heeft de Lotto al ruim EUR1,1 miljard afgedragen aan de sport. Daarmee maakt De Lotto topsport, breedtesport en amateursport in Nederland mogelijk. Daarnaast levert De Lotto geldelijke bijdragen aan goede doelen in Nederland op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid, zoals het Oranjefonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Astmafonds.





http://www.toto.nl