Gemeente Oldenzaal


Inloopbijeenkomst Startersregeling goed bezocht

gepubliceerd op : 17-1-2008

Woningzoekenden die financieel moeite hebben met het kopen van een woning kunnen sinds 1 januari 2008 bij de gemeente Oldenzaal een beroep doen op een Startersregeling.

Op 15 januari 2008 hebben 40 starters gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich op het stadhuis van de gemeente Oldenzaal te laten informeren over deze regeling.

De bezoekers hadden voornamelijk vragen over de voorwaarden die aan de starters gesteld worden die van de regeling gebruik willen maken. Zo mogen zij niet eerder een woning hebben gekocht, moet het gaan om een koopwoning in Oldenzaal en moet de starter zelf de woning gaan bewonen. De verwervingskosten van de woning mogen niet hoger zijn dan 190.000 euro, wat betekent dat de maximale starterslening 38.000 euro bedraagt. Tevens wilden bezoekers weten hoe zij de Startersregeling kunnen aanvragen.

De Startersregeling is een aanvullende lening voor (toekomstige) inwoners van Oldenzaal die voor het eerst een woning willen kopen, maar daarvoor eigenlijk onvoldoende inkomen hebben. De lening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat starters, op basis van hun inkomen, bij de bank kunnen lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. De lening kent een rentevaste periode van vijftien jaar, de looptijd is maximaal dertig jaar. De Startersregeling is een eenmalige regeling, waarvoor de gemeente een vast budget heeft gereserveerd. Dit betekent dat de gemeente alleen aanvragen kan honoreren zolang er budget beschikbaar is.

Op www.oldenzaal.nl staat uitgebreide informatie over het aanvragen van de Startersregeling. Klik op `Leven, Wonen en Werken'. Vervolgens staat links op de pagina, onder `Wonen', een link naar de informatie.