Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente donderdag 17 januari 2008

Chantal Westerhoff/Rosita de Vries: 053-4555588

Actieve zoekactie naar vermiste man beëindigd.

Enschede, Hengelo

De politie Twente heeft vanochtend samen met het KLPD gezocht vanuit een boot op het Twentekanaal met een zogenaamde 'lijk-hond' naar de vermiste Willem Schmidt (83 jaar).

Op 16 december 2007 verdween de 83-jarige Willem Schmidt, nadat hij omstreeks 13.00 uur die middag per fiets zijn woning in Enschede had verlaten. Omdat er geen concrete sporen zijn waar de heer Schmidt mogelijk verblijft werd gezocht naar aanleiding van suggesties van zijn familie of binnengekomen tips van burgers. Vanochtend, donderdag 17 januari 2008, heeft de politie Twente gezocht met zogenaamde 'lijkhonden' van het KLPD in het Twentekanaal nabij de jachthaven in Hengelo. Er werden geen bijzonderheden waargenomen. Tot op heden is ook zijn damesfiets van het merk Gazelle niet gevonden.

Sinds de vermissing van de Enschedeër heeft de politie Twente op diverse locaties in Enschede en Hengelo gezocht. Daarbij werd samengewerkt met verschillende instanties, waaronder Staatsbosbeheer, Stadstoezicht, stichting Reddinghonden, het KLPD, rijkswaterstaat en de Duitse politie.

Signalement:
De vermiste Willem Schmidt droeg op de dag van zijn verdwijning een rood/bruin jack, een bruine pet een beige ribbroek en een bruine fleecetrui met daaronder een oranje overhemd. Hij is ongeveer 1.70 meter en heeft een slank postuur. Hij is kalend en draagt een bril. De man fietste zondag 16 december op een nieuwe, lichtgrijze damesfiets van het merk Gazelle. Aan de fiets waren twee blauwe fietstassen bevestigd. Daar de 83-jarige hartpatiënt is en hij zonder zijn medicijnen van huis is gegaan, wordt gevreesd voor zijn gezondheid.

De actieve zoekactie is, na vanochtend, door de politie beëindigd. Uiteraard blijft Politie Twente binnengekomen tips onderzoeken en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen, telefonisch via 0900-8844 (07-162044)

Video overval tankstation op internetsite Politie Twente

Losser

Op zaterdag 5 januari is een tankstation aan de Enschedesestraat in Losser overvallen. Hiervan is eerder een persbericht verzonden, dit staat hieronder cursief afgedrukt. Een bewakingscamera heeft beelden gemaakt van de overvallers. Deze beelden zijn vanaf heden te zien op http://www.politie.nl/twente/opsporing/gewapendeovervaltankstation.asp

Herkend u de personen op deze video of heeft u anderszins informatie over deze overval, kunt u contact opnemen met de Recherche Oost-Twente via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

Onderstaand het persbericht van 6 januari 2008

Gewapende overval tankstation

Losser, 06-01-2008

Twee mannen overvielen zaterdagavond 5 januari '08 omstreeks 19.07 uur het tankstation aan de Enschedesestraat in Losser. Zij bedreigden de 19-jarige medewerkster met een wapen en hebben geld buitgemaakt. De daders zijn lopend vertrokken in de richting van Enschede. De gealarmeerde politie heeft onmiddellijk onderzoek ingesteld.

Signalement van de dader 1:


- 1.80 meter lang


- normaal postuur


- blauw/grijze ogen


- blanke/lichte huidskleur


- zwarte muts op


- grote zwarte shawl


- zwarte handschoenen


- zwarte jas


- spijkerbroek


- sprak accentloos Nederlands

Dader 2 was kleiner dan dader 1. Hij was donker gekleed en droeg tevens een shawl.

De politie verzoekt burgers die bijzonderheden hebben waargenomen in de buurt net voor of na de overval contact op te nemen. Telefoon 0900-8844. Of anoniem met bel M. 0800-7000.