Politie Limburg-Zuid

Drugsrunners aangehouden

De politie heeft gisteravond in de buurt van de A2 ter hoogte van Rijckholt (Eijsden) twee mannen aangehouden, kort nadat het voertuig waarin de beide mannen zaten, van de weg was geraakt. Hoewel de beide mannen aanvankelijk nog probeerden te voet te ontkomen, werden ze al snel in een wei bij een woning in Rijckholt in hun kraag gegrepen.

De twee mannen waren na een korte achtervolging door de politie met hun auto tegen een vrachtwagen aangereden toen zij probeerden aan de politie te ontkomen. Door de klap belandde de auto naast de weg. Om veiligheidsredenen hadden de agenten de achtervolging op dat moment al gestaakt, toen de vluchtende auto snelheden van meer dan 200 kilometer per uur haalde.
De achtervolging was vlak van tevoren begonnen, nadat de verdachten een stopteken van de politie op de A2 hadden genegeerd. Dit gebeurde nadat de agenten de auto waarin de verdachte reden, hadden herkend en de bestuurder wilden controleren. De betreffende auto was recentelijk namelijk diverse malen betrokken geweest bij verkeersonveilige situaties. Daarbij was de auto al een aantal keren aan de politie ontkomen. Dit ging telkens gepaard met bijzonder hoge snelheden. De beide inzittenden van de auto, een 21-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige man uit Eijsden, worden er onder meer van verdacht als drugsrunner te fungeren. De auto waarin de twee mannen zaten, raakte zwaar beschadigd.

17-01-2008, Eijsden