Ministerie van Financiën

Minister Bos ondertekent convenant Community Centers Slotervaart

nieuwsbericht | 17-01-2008 | Directie Voorlichting

In de Amsterdamse wijk Slotervaart worden drie basisscholen omgevormd tot ` Community Centers'. Op de Ru Paré school tekende minister Bos 17 januari samen met zijn collega's Vogelaar, Rouvoet en Dijksma een convenant dat hier voor moet gaan zorgen.

De Ru Paré school, de Huizingaschool en de Professor Einsteinschool zijn op dit moment al brede basisscholen met voor- en naschoolse opvang. Door deze scholen uit te bouwen tot `Community Centers' worden de scholen ook ingericht als pedagogisch-, educatieve zorg- en welzijnscentrum.

Minister Bos is als adoptieminister van Slotervaart al langer nauw betrokken bij de Ru Paréschool. Bij de ondertekening van het convenant zei de minister dat op de scholen de geur van bordkrijt allang is vervangen door die van de straat. Daarom verwacht hij dat de community centra een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de leefbaarheid van de straten, buurten en de wijk Slotervaart.

Bos verwacht veel van de gekozen financiële constructie waarbij gekozen is voor `ontschotten'. Alle aparte geldstromen die nu naar de school gaan, worden samengevoegd. `Er worden 57 regelingen gebundeld. Daardoor hoeven de scholen niet 57 keer geld te vragen, 57 verschillende programma's te monitoren en te verantwoorden. Dat levert veel voordeel op.'

Het convenant is verder ondertekend door de Ahmed Marcouch (voorzitter stadsdeelraad Slotervaart), Hennah Buyne (wethouder Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd en Diverstiteit van Amsterdam), Sharon Dijksma (staatssecretaris OCW) en Marjan Freriks (voorzitter bestuur Stichting Westelijke Tuinsteden).

Meer informatie


* Convenant Community Centers Slotervaart Bijlage | 17-01-2008 | PDF bestand, 51.0 kb


* Laatst aangepast: 17-01-2008