Let Op! Morgenmiddag is Bureau Communicatie vanaf 11.45 uur alleen via de calamiteitenregeling te bereiken.

Katwijk Tas met medicijnen verloren

De politie is op zoek naar twee sporttassen een groenblauwe sporttas en een sporttas met schotse ruit die mogelijk verloren zijn in Katwijk. In de tassen zaten medicijnen die bij onzorgvuldig gebruik gevaarlijk zijn voor de gezondheid. De sporttassen zijn donderdagochtend kwijt geraakt nadat de eigenaar uit een bus was gestapt bij de bushalte in de buurt van het Raadhuis. De vinder wordt gevraagd deze tassen bij de politie van Katwijk af te leveren of te bellen met de politie van Katwijk via 0900-8844.

Gouda Politie roept getuigen op zich te melden

De politie kreeg woensdagavond 17 januari, om 22.06 uur, de melding dat twee jongens met een Noord Afrikaans uiterlijk, in de hal van de garderobe van een zorgcentrum aan de Middenmolenlaan in jassen van bezoekers aan het zoeken waren. Een getuigen riep hen aan, waarna de jongens er vandoor gingen. De getuige zette de achtervolging in. Op een gegeven moment draaide een van de jongens zich om naar de getuigen en bedreigde hem met een mes.

Een politiebiker zag het gebeuren en zette eveneens de achtervolging in. De twee jongens wisten een fiets te bemachtigen en reden er vandoor in de richting van de Voorwillenseweg. Op een gegeven moment gooiden de verdachten de fiets weg en vluchtten het Getijmolenerf op. De politiebiker zette de achtervolging te voet verder op een van de verdachten, want de verdachten hadden zich opgesplitst. De verdachte sprong de sloot aan de Getijmolenerf in en klom aan de andere kant van de berm weer uit de sloot. Hij wist te ontkomen via het Westmolenpad, het spoor van zijn natte kleding liep dood. De politie zet het onderzoek naar de twee verdachten voort en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Gouda via 0900-8844.

Leiden Politie zoekt getuigen van aanrijdingen

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijdingen die gisteren plaatsvonden in Leiden. Op de hoek van de Rijnsburgersingel met Schuttersveld reed een bestuurder in een gestolen auto in zijn vlucht opzettelijk een agent aan. Vervolgens botste deze gestolen auto op de Rijnsburgerweg op een auto bestuurd door een 54 jarige vrouw uit Leiderdorp. Zowel de agent als de vrouw werden naar het ziekenhuis gebracht. Beiden zijn inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Politie vraagt onbekende vrouw en scholieren zich te melden

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en vraagt getuigen van de beide ongevallen zich te melden. In het bijzonder is de politie op zoek naar een vrouw die bij de aanrijding ter hoogte van de Marienpoelstraat aan een politieagent aanwijzingen gaf. Door de aanwezigheid van scholen in deze buurt, vraagt de politie ook scholieren die iets kunnen vertellen, zich te melden. Getuigen kunnen zich melden bij de recherche van Leiden via het telefoonnummer: 0900-8844.

Auto gestolen in Katwijk

De politie wilde de bestuurder van de auto op de Rijnsburgersingel aanhouden, omdat uit registratie van het kenteken bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De auto werd in 2007 tijdens een woninginbraak weggenomen. De bestuurder en zijn bijrijder gingen er vandoor en veroorzaakten de aanrijdingen. Uiteindelijk heeft de politie na een achtervolging en met behulp van een helikopter één van de verdachte aan kunnen houden. De verdachte, een 25 jarige man uit Leiden, is in verzekering gesteld.

Zoeterwoude Diefstal van bedrijfsterrein

Van een bedrijfsterrein aan de Dr. Kortmannstraat in Zoeterwoude is in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 januari, twee aanhangers weggenomen. Het hek wat toegang gaf tot het bedrijfsterrein was ontzet. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal. Getuigen worden verzocht de politie van Zoeterwoude te bellen via 0900-844.

Let Op! Morgenmiddag is Bureau Communicatie vanaf 11.45 uur alleen via de calamiteitenregeling te bereiken.

--- einde berichten ---