Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (17/1)

OOSTERHOUT NB, 17 januari 2008

Politie onderzoekt gewapende straatroof 67-jarige Oosterhoutse

OOSTERHOUT: De politie is met een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van de beroving van een 67-jarige vrouw in Oosterhout. De vrouw werd door twee overvallers, waarvan er één gewapend was, beroofd van haar schoudertas. Ze liep daarbij een hersenschudding op. Het incident vond woensdagmiddag plaats omstreeks 16.30 uur op de Julianalaan.

Het slachtoffer liep met haar hondje op het trottoir door de Julianalaan. Nabij de kruising met de Wilhelminalaan liep een jongen die voor haar ging staan. Zij spreekt van een blanke knul van een jaar of 16. Hij had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp vast en hield dat dreigend in haar richting. Op enig moment kwam er nog een tweede dader bij staan. Plotseling sloeg de jongen die het vuurwapen in zijn handen had, haar enkele keren op haar hoofd. Ze viel op de grond. Hierbij zagen de straatrovers kans haar tas te stelen, die zij over haar schouder had hangen. Hierin zat onder meer een klein geldbedrag en haar huissleutels. Het slachtoffer was erg geschrokken van deze gewelddadige beroving. Ze heeft letsel aan haar hoofd. Haar kleding was bebloed. Het slachtoffer werd door een passant overeind geholpen en opgevangen in een plaatselijke kapsalon. In het ziekenhuis werd een hersenschudding geconstateerd, ze mocht na behandeling naar huis. De politie heeft direct een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de daders niet meer aangetroffen. Ook is een buurtonderzoek gehouden. De politie roept getuigen of mensen die de daders mogelijk eerder in deze wijk gezien hebben op om contact op te nemen via 0900-8844.

Vechtende dames aangehouden

OOSTERHOUT: De politie heeft gisteravond in een woning in de Sterrenbuurt omstreeks 22.00 uur twee vrouwen aangehouden die met elkaar gevochten hadden.

De agenten gingen ter plaatse na een melding van een huiselijk conflict. Ter plaatse bleek dat twee huisgenoten ruzie hadden gekregen omdat één van de dames het brood uit de koelkast zou hebben gepakt dat van de ander was. Er ontstond een gevecht. Beide dames liepen diverse krassen en rode plekken op. Ook mist een van hen nu een pluk haar. Op het bureau zijn van beide personen fotos gemaakt van het letsel. Zij zijn gehoord. De politie beschouwt hen beiden als verdachte en maakt proces-verbaal op.

6^e en 7^e aanhouding zaak mishandelingen Oosterhoutse meisjes

OOSTERHOUT: Vandaag hebben zich op het politiebureau in Oosterhout twee meisjes (15 en 16 jaar) gemeld die betrokken blijken te zijn bij de mishandeling van een leeftijdsgenootje. Deze openlijke geweldpleging vond plaats op 26 oktober 2007 nabij de Sterkenburg. De mishandeling werd door één van de daders zoals eerder gemeld met de camera van een mobiele telefoon vastgelegd.

Het filmpje werd aangetroffen bij een van de vijf meisjes die aangehouden waren in verband met mishandelingen van twee leeftijdsgenoten op en nabij het winkelcentrum Arendshof. De twee nieuwe verdachten zijn met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden. Zij worden momenteel verhoord. Het 15-jarige meisje is in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie is inmiddels de identiteit van het slachtoffer van het filmpje op het spoor. Het onderzoek is echter nog gaande. Ook bekijkt de politie of er door deze jongeren nog meer strafbare feiten gepleegd zijn. De politie sluit niet uit dat nog meer arrestaties volgen.

Dronken automobiliste aangehouden

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagavond op de Burgemeester Holtroplaan een 60-jarige Oosterhoutse aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobiliste blies 775 ugl. Ze moest direct haar rijbewijs inleveren. Ze had naar eigen zeggen één fles witte wijn gedronken voordat ze achter het stuur van haar auto was gekropen.

Politie treft hennepkwekerij in schuur aan

MADE: De politie heeft in een schuur aan de Voorstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De politie heeft een 48-jarige man uit Etten-Leur die het woonhuis huurde als verdachte aangehouden. Er werden in drie verschillende ruimte in totaal 635 hennepplanten aangetroffen.

Politie op zoek naar schennispleger

OOSTERHOUT: Gistermiddag heeft een nog onbekende man schennis gepleegd in een parkje aan de Burgemeester van Oerslaan. Er waren drie jongens van 9, 9, en 10 jaar getuige van. Het incident vond plaats bij het parkje tussen de Burgemeester van Oerslaan en de Buurstede, ter hoogte van het water. De kinderen waren daar aan het spelen. Plotseling dook een man tussen de struiken op die zijn broek en onderbroek naar beneden deed. Vervolgens begon de man seksuele handelingen te verrichten aan zijn geslachtsdeel. Hierna stapte de dader op zijn fiets en reed weg in de richting van de Buurstede. Het zou gaan om een lichtgetinte man, circa 20 a 30 jaar met zwart krullend haar. Hij reed op een oranjekleurige mountainbike.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

OOSTERHOUT: Gisteravond is ingebroken in een bedrijfspand aan de Wetering. De inbraakmelding kwam omstreeks 23.30 uur binnen. De inbrekers hebben aan de voorzijde een deur geforceerd. Uit het pand zijn laptops, harde schijven en geheugenmodules gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk