Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Hoenderloo - Politie zoekt betrokkene ongeval             |
Een 13-jarige fietser uit Hoenderloo is woensdag 16 januari gewond geraakt toen hij in aanrijding kwam met een nog onbekende automobilist. De aanrijding vond plaats op de Miggelenbergweg in Hoenderloo.

Het ongeval gebeurde omstreeks 07:30 uur. De fietser reed op de Miggelenbergweg in de richting van Beekbergen en werd door een passerende auto geraakt. Hierdoor liep de 13-jarige jongen letsel op aan zijn arm en werd zijn fiets beschadigd. De auto verloor bij de aanrijding zijn rechterbuitenspiegel en heeft de aanrijding in eerste instantie misschien niet gemerkt. De politie komt graag in contact met de automobilist om de zaak netjes af te handelen.

|     |Apeldoorn - Grote alcoholcontrole                         |
Op woensdagavond 16 januari heeft de politie op meerdere plekken in Apeldoorn bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal werden er 450 automobilisten gecontroleerd. Er werden drie automobilisten aangehouden voor het rijden met drank op achter het stuur. Het hoogst gemeten promillage bleek 1,56 en deze Apeldoornse automobilist moest dan ook zijn rijbewijs inleveren.

Naast de automobilist die zijn rijbewijs moest inleveren werd er een 40-jarige man uit Vaassen aangehouden. Deze man bleek al vaker te zijn aangehouden voor het rijden met drank op achter het stuur. Ook het rijbewijs van de man bleek ongeldig te zijn verklaard. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie controleert op alcohol om het aantal letselongevallen in het verkeer door alcohol terug te dringen. Ook bij aanrijdingen moeten de betrokken bestuurders altijd blazen.

|     |Apeldoorn - Inbeslagname pitbulls                         |
Een 19-jarige inwoner van Apeldoorn is woensdag 16 januari aangehouden voor het in bezit hebben van pitbullachtige honden.

Drie pitbullachtige honden werden in een woning aan de Top Naeffstraat in Apeldoorn aangetroffen. De honden werden in beslaggenomen en met de dierenambulance naar het politiebureau vervoerd. De vrouw werd meegenomen naar het bureau en kreeg een proces-verbaal. De honden zijn in beslag genomen en worden geschouwd door een deskundige. Afhankelijk van diens beoordeling zal de officier van justitie een beslissing nemen over de honden.

Einde berichten.