Time : 16:23:47
Date : 17 January 2008
Sender Name: Ertzberg

Ontwerp van Stéphane Beel op het Damiaanplein te Leuven De Leuvense afdeling van vastgoedontwikkelaar Ertzberg heeft recent een bouwvergunning ontvangen voor een nieuwbouwproject van de hand van Stéphane Beel, gelegen op het Damiaanplein. Het gaat om de voormalige kloostergebouwen van de Paters Picpussen aan de Ramberg. Deze vormen een hoek achter het New Damshire hotel. Het nieuwe project omvat 2 ruime woningen en 6 zeer grote appartementen met zicht op de oude kloostertuin.

De renovatie van het aangrenzende 18de eeuwse historisch pand maakt tevens deel uit van deze vergunning. Het pand is eigendom van een private eigenaar. Door de renovatie mee op te nemen in de vergunning werd de eenheid van de gevels op het Damiaanplein gegarandeerd. Het aanpalend voormalige bedevaartspark met kapel en kruisstatien wordt in ere hersteld en kan nog periodiek gebruikt worden door de paters.

Stéphane Beel heeft ervoor gekozen om met de nieuwe gevel aan de Ramberg te refereren naar de bestaande geleding (verticaliteit). Door de getrapte opbouw van de gevels, blijft het historische karakter van de sterk hellende straat behouden. De grootte en het ritme van de gevelopeningen verwijzen naar de klassieke gevelopzet.

Het project hervaloriseert op een tactiele manier het historische karakter van de Ramberg.

De verkoop is exclusief toevertrouwd aan vastgoedmakelaar Alexandra Gevers. Na de verkoop, begeleidt en adviseert zij de toekomstige klanten in het uitwerken van een volledig "tailor made" project.

Bijlage bij dit persbericht ook beschikbaar op www.pressreleases.be: http://www.pressreleases.be/script_NL/newsdetailasp?language=NL&ID=4 2610