NOVA

17-01-2008

Bieden op de voetbalrechten
De samenvattingen van het eredivisievoetbal zitten nu bij RTL, maar dat kan veranderen: vandaag kon geboden worden op de voetbalrechten voor de drie komende seizoenen. Voor de NOS geldt dat ze niet met geld willen smijten en zonder de eredivisie heeft de Publieke Omroep aardig stand gehouden in de kijkcijferrace. In NOVA onder meer een reactie van Youp van 't Hek.

De film van Wilders
Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft eind november 2007 alle burgemeesters opgeroepen "extra alert" te zijn op spanningen die kunnen ontstaan door de Koranfilm van Geert Wilders.

Burgemeester Gerrit Braks (Eindhoven) nam gisteren openlijk en expliciet stelling tegen Wilders. Tijdens een bijeenkomst op het stadhuis in Eindhoven deed hij een "indringend beroep" op de samenleving om solidair te zijn en problemen samen op te lossen "zonder te polariseren".

Vanuit Denemarken reageert Fleming Rose, journalist bij de Jyllands-Posten, en de eerste die de gewraakte cartoons over Mohammed publiceerde.

Den Haag Vandaag: OV-chipkaart
De toekomst van de OV-chipkaart is de inzet van het debat dat de Tweede Kamer vandaag heeft met staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer). Een verslag vanuit Den Haag.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht