Nederlandse Politiebond


Werkstaking KLPD groot succes, ondanks kleinzieligheid balkenende

Ook de vijftiende etappe van de NPB-stakingsestafette mag een succes worden genoemd. Ruim 500 werknemers van het Korps Landelijke Politiediensten nemen deel aan deze actie, die vandaag tussen 9.30 en 17.00 plaatsvindt. De actie wordt ondersteund door vakorganisatie ACP.

De actievoerders verzamelden zich vanmorgen op twee plaatsen in het land, te weten in Driebergen (ruim 300 stakers) en in Zoetermeer (ruim 200 stakers). In Driebergen werden ze onder andere toegesproken door NPB-voorzitter Hans van Duijn.

Die maakte melding van het feit dat er niet alleen gestaakt werd bij de water- en verkeerspolitie, maar dat er binnen het KLPD ook en dat is vrij uniek een zondagsdienst werd gedraaid op het gebied van de internationale rechtshulp, onder andere door de dienst INTERPOL.

Ook de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging in Den Haag een dienst die niet MAG staken had iets bedacht om een bijdrage te kunnen leveren aan het protest tegen het CAO-beleid van minister Ter Horst: tijdens hun werk dragen deze collega's vandaag een actiebutton en in hun wagen ligt een opgevouwen geel actiehesje met daarop de woorden POLITIE(BOND) IN ACTIE.

De NPB-voorzitter kon het niet laten te melden dat geen enkele minister tegen deze ludieke actie bezwaar had gemaakt, behalve premier Jan Peter Balkenende. 'Uit betrouwbare bron heeft de NPB vernomen,' aldus Van Duijn, 'Dat de premier druk heeft uitgeoefend op de DKDB om te zorgen dat er in ieder geval in zijn dienstauto niets te merken zou zijn van de protestactie van vandaag. Dit getuigt wat ons betreft van een kleinzieligheid die zijn weerga niet kent. Een minister-president die op zo'n manier op zijn strepen gaat staan om de werkelijkheid uit zijn gezichtsveld te houden ik wist niet wat ik hoorde.'

Aangezien minister Ter Horst vooralsnog niet voornemens lijkt gehoor te geven aan de CAO-wensen van de bonden, gaan de voorbereidingen voor de eerste LANDELIJKE politiestaking op woensdag 23 januari aanstaande gewoon verder.

Gepubliceerd op 17 januari 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.