De Haagse Hogeschool

Lucht op krappe arbeidsmarkt in regio Den Haag door Servicepunt Leren & Werken

Haaglanden sluit aan op keten Leerwerkloketten in Nederland

Gisteren is in de regio Haaglanden het Servicepunt Leren & Werken van start gegaan. Dit gebeurde tijdens het Congres Leren & Werken van de Regioregisseur, speciaal voor ondernemers uit de regio, op De Haagse Hogeschool. Tijdens het congres stond de vraag âHoe speelt u in op de krapte van de arbeidsmarkt?â centraal. Het Servicepunt is één van de maatregelen van de Regioregisseur om de krapte tegen te gaan. Haaglanden sluit hiermee aan bij de reeds bestaande regionale leerwerkloketten in heel Nederland.

Servicepunt Leren & Werken

Het Servicepunt in Haaglanden is onder andere opgezet door de Regioregisseur, gemeente Den Haag, CWI, Mondriaan, MKB-West en VNO NCW West. Het is een centrale plaats in de regio waar alle informatie over loopbaan, scholing en het combineren van leren en werken te vinden is voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden. Adviseurs zijn aanspreekpunt voor het bedrijfsleven en makelen en schakelen het bedrijfleven met het onderwijs. Het Servicepunt bestaat uit de website www.regioregisseur.nl, het telefoonnummer 070-4458835 en een aantal adviseurs.

Lucht op de krappe arbeidsmarkt

Ondernemers constateren dat de vraag naar goede werknemers het aanbod vaak overtreft. Voor deze âmismatchâ zijn oplossingen voor de lange termijn wenselijk. Bijvoorbeeld door de eigen personeelsleden op te scholen of te investeren in mensen die âhet vakâ willen leren en tegelijk naar school gaan. Het Servicepunt Leren & Werken adviseert in dergelijke oplossingen, helpt om ondernemers en (potentiële) werknemers samen te brengen en informeert over leer&werk-trajecten. Tijdens het congres is een eerste belangrijke stap gezet, bedrijfsleven en onderwijs hebben niet alleen kennis met elkaar gemaakt maar er zijn afspraken gemaakt over de start van nieuwe leer&werk-trajecten.

Regioregisseur en De Haagse Hogeschool

De Regioregisseur is de toegangspoort tot de kennis van De Haagse Hogeschool: een centraal loket waar ondernemers met alle vragen verder worden geholpen. De Haagse Hogeschool is een kennisinstelling voor kwalitatief hoogwaardig en innovatief onderwijs, met als belangrijkste taak het opleiden van haar studenten tot gekwalificeerde en onafhankelijke professionals; tot denkende doeners. Hoe? Door haar studenten uit te dagen, te prikkelen, nieuwsgierig te maken en aan het denken te zetten.