Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 17 januari 2008

Meubilair Raadszaal stadhuis schenking aan non profit organisaties De verbouwing van de Raadszaal in het historische stadhuis op de Langestraat staat voor de deur. Eerst wordt er een plek voor het meubilair gezocht. Rian van Dam, wethouder Economie schenkt het meubilair aan stichting De Waaier. Deze stichting zorgt er voor dat het ondergebracht wordt bij non profit organisaties. Het gaat onder andere om een enorm lange tafel (bestaat uit meerdere delen), +/- 35 stoelen, katheder en nog wat 'losse' tafeltjes. Het betreft het meubilair waar de raad 10 jaar aan heeft vergaderd.

"Maatschappelijk Betrokken Ondernemen neemt steeds grotere vormen aan en ik wil daar als wethouder Economie graag mijn steentje aan bijdragen. Als je andere bedrijven gelukkig kan maken met deze schenking en daarmee de Stichting De Waaier in de spotlights kan zetten, dan doe ik dat graag", aldus Rian van Dam, wethouder Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Maatschappelijk betrokken ondernemen
Stichting De Waaier 'onderneemt maatschappelijk betrokken' in de regio Alkmaar/Heerhugowaard en is daarmee een soort makelaar tussen bedrijven, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties. Stichting De Waaier is in 2004 gestart en inmiddels hebben zich 78 bedrijven erbij aangesloten. Deze dragen het investeren in het vrijwilligerswerk een warm hart toe.

Vanuit de gemeentelijke portefeuilles Economie en Maatschappelijke ontwikkelingen zijn de handen inéén geslagen om de voortgang van deze stichting financieel te kunnen garanderen.

Beursvloer
Gemeente Alkmaar steunt De Waaier niet alleen middels subsidie. Op de Beursvloer van 2006 was de gemeente met 39 afspraken één van de grootste "gevers" van kennis, materialen en adviezen van de regio. De volgende Beursvloer is al gepland. Deze wordt 30 oktober 2008 in de Grote Kerk gegeven. Verenigingen en bedrijven die hier willen participeren, kunnen zich nu al aanmelden via info@de-waaier.nl. Vraag en aanbod zullen vroegtijdig via een krant worden kenbaar gemaakt. Vanaf 1 februari kan men de eigen advertentie hiervoor kosteloos opgeven via www.beursvloeralkmaar.nl

Interesse?
Heeft u als vereniging interesse voor het meubilair of de Beursvloer? Meldt u aan via info@de-waaier.nl of bel Renée Rademacher, manager, 06 411 83 720. Op www.de-waaier.nl kunt u een aanbod of vraag gerubriceerd kosteloos plaatsen.