Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 18-01

BERGEN OP ZOOM, 17 januari 2008

Man zeer ernstig gewond na val van dak

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagmiddag kwam om 12.45 uur melding binnen dat er een man van een dak was gevallen aan de Steenbergsestraat. Een 59-jarige man uit Halsteren was vermoedelijk op het dak van het gebouw bezig met loodgieterswerkzaamheden en is door onbekende oorzaak van het dak gevallen. Hij liep hierbij ernstige verwondingen op, waaronder hoofdletsel. Een traumahelikopter en twee ambulances zijn ter plaatse gesneld om het slachtoffer te behandelen. Hij is per spoedtransport naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Zijn toestand is zeer kritiek. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en stelt een onderzoek in. In afwachting van dit onderzoek is het Beursplein afgesloten.

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Nieuwe Markt hield op woensdagmiddag een 30-jarige inwoonster van Hoogvliet aan voor winkeldiefstal. De vrouw had 14 kledingstukken in een geprepareerde tas en wilde zo de winkel verlaten. Hierbij is ze aangehouden. Na verhoor is ze met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Tweetal aanhoudingen voor autodiefstal dankzij buurtwacht

ZEVENBERGEN: Met dank aan de buurtwacht heeft de politie op donderdagochtend twee mannen aangehouden op verdenking van autodiefstal. De twee werden door een buurtwacht gesignaleerd in de wijk, rijdend in een auto die eerder was gezien bij een woninginbraak. De buurtwacht alarmeerde de politie. Deze trof de auto aan in de Prins Bernhardstraat. Even later kwamen een 23-jarige Roosendaler en een 20-jarige man uit Sprundel op de auto af. Ze zijn aangehouden voor autodiefstal. De auto was 12 januari j.l. gestolen in Dinteloord. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De auto is in beslag genomen en zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Courage rolt hennepkwekerijen op

HOOGERHEIDE/ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM: De politie bezocht op woensdag 16 januari meerdere panden in genoemde plaatsen. Bij elkaar werden ruim 1800 hennepplanten in beslag genomen. Men bezocht tijdens de zogenoemde hennepruimdag van Courage enkel woningen. In vier woningen was een kwekerij aanwezig. Eén van de woningen was niet bewoond en deed uitsluitend dienst als hennepkwekerij. Hierin stonden bij elkaar 700 planten. De andere woningen waren bewoond. Hier deden meerdere vertrekken dienst als hennepkwekerij. In Roosendaal waren in een kwekerij drie mannen aanwezig. Ze zijn aangehouden. Eén van hen is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De huurders en bewoners van de andere panden zullen later worden gehoord.
In de woningen heeft Essent de elektriciteit afgekoppeld. Door een professioneel bedrijf zijn de kwekerijen leeggeruimd. Alle hennepplanten en bijbehorende apparatuur zullen worden vernietigd. In twee woningen was aan de hand van metingen op het elektriciteitsnet en meldingen het vermoeden van een hennepkwekerij, maar bleek bij toetreden van de woning geen hennepkwekerij aanwezig.

Vrouw aangehouden voor stelen fles drank

ROOSENDAAL: Een 20-jarige vrouw werd woensdagmiddag betrapt op winkeldiefstal aan de Van Beethovenlaan. De vrouw werd door personeel van een supermarkt betrapt op het passeren van de kassa zonder afrekening van een fles sterke drank. Na het passeren van de kassa werd ze aangesproken. De politie nam de vrouw over. Ze bleek een straf van 6 dagen te hebben openstaan en is ingesloten. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Man aangehouden na bedreiging en mishandeling politieman

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagmiddag een 46-jarige man uit Steenbergen aan op de Randweg Noord. De man was betrokken bij een verkeersongeval op de Randweg Noord. Hij was in aanrijding gekomen met een 27-jarige vrouw uit Nieuw-Vossemeer. Volgens de verklaring van de vrouw werd ze, toen de vanaf de Marconilaan wilde afslaan richting de Randweg Noord van achteren aangereden door de 46-jarige man in zijn auto. Een politieman kwam het ongeval opnemen. De man uit Steenbergen bedreigde de politieman en beledigde hem. De man werd aangehouden. Hij verzette zich hevig en de politieman verwondde zich. Hij had diverse schaafwonden en zwellingen op zijn hoofd. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. Ook op het politiebureau bedreigde de verdachte politiemensen. De man bleek onder invloed van alcohol. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 725 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drugs aangetroffen bij huiszoekingen in Bergen op Zoom.

Onder leiding van de rechter-commissaris werd vandaag door het Joint Hit Team in nauwe samenwerking met het team Bergen op Zoom-Woensdrecht op drie locaties in Bergen op Zoom zoeking verricht. Het betroffen 2 woning in respectievelijk de Anemoonstraat en het Pioenveld en bij een illegaal verkooppunt aan het Piusplein.
Aanleiding hiervoor was de aanhouding dinsdagavond 15 januari van 3 Belgen die een hoeveelheid hennep hadden gekocht.
Tijdens de zoekingen van woensdag werd onder andere een grote partij XTC-tabletten, cocaine, hennep en hash en een nunchaku-wapen in beslag genomen. Door het Joint Hit Team zal verder onderzoek worden ingesteld.

Automobilist onder invloed gaat over de kop

BERGEN OP ZOOM: Een 32-jarige automobilist uit Bergen op Zoom reed donderdag even voor 01.00 uur over de Markiezaatsweg, komende vanuit de richting Antwerpsestraatweg. Hij had niet voortdurend controle over zijn voertuig en de auto begon te driften, ging over de kop en belandde in de berm. Bij arriveren van de politie bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau bleek een uitslag van 460 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Het voertuig is getakeld.

Mannen aangehouden voor stroperij

OUD GASTEL: De politie hield op woensdagmiddag twee personen aan op verdenking van stropen. Een 68-jarige man en een 69-jarige man uit Oud Gastel worden verdachte van stroperij. De politie had een melding gekregen van de gemeente Halderberge dat twee mannen planten aan het ontvreemden waren aan de Rijpersweg. Hier stond een auto met aanhanger. In de aanhanger lagen klimopplanten. De politie verhoorde de twee. Ze verklaarden toestemming te hebben gekregen van de Gemeente Halderberge, maar wisten niet van wie. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg