Ingezonden persbericht


Persbericht


---

Meer dan honderd geluksmomenten in metro

Amsterdam, 17 januari 2008

Metro, de uitvinder van de gratis krant, kleurt morgen helemaal smiley-geel. De krant staat redactioneel in het teken van de lach. Zo geven meer dan 100 nationaal en internationaal bekende en onbekende mensen hun visie op blijdschap, vertelt 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven over het waarom van geluk en is een verslaggever op bezoek gegaan in de meest gelukkige stad van de wereld.

"Er gebeurt elke dag wel wat ergs in de wereld en zonder er een gemaakte grote goednieuwsshow van te maken, willen wij ons een keer focussen op het positieve. Er mag ook wel een keer gelachen worden", vertelt Metro-hoofdredacteur Rutger Huizenga.

Metro kleurt niet alleen in Nederland geel, maar ook in alle 20 andere landen waar Metro verschijnt staat de krant in het teken van het positieve.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rutger Huizenga, hoofdredacteur Metro, 06 - 55 758 842.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 550.000 exemplaren gratis verspreid via NS-stations, RET Rotterdam, GVB Metrostations Amsterdam, GVU Utrecht, McDonald's restaurants, Postkantoren, Super de Boer, Jan Linders, Q-Park parkeergarages, universiteiten en scholen. De 1.952.000 dagelijkse lezers (NOM Doelgroep Monitor 2007) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Wekelijks lezen 3.568.000 mensen Metro.