Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 17 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 17-01-2008 o Enkele boetes en tientallen waarschuwingen, rovers aangehouden en winkeldievegges

Geweldpleger terug in bewaring

Purmerend, januari 2008.

De politie heeft op vordering van de officier van justitie een 64-jarige man uit Kwadijk opnieuw aangehouden en ingesloten. De verdachte was in november al eerder aangehouden naar aanleiding van mishandeling, vrijheidsberoving en bedreiging van zijn toenmalige vriendin. De rechter- commissaris besloot tot schorsing van de voorlopige hechtenis van de verdachte; hij mocht zijn proces thuis afwachten op voorwaarde dat hij geen contact zou zoeken met de aangeefster. Omdat hij zich niet aan de voorwaarden hield, heeft de officier van justitie zijn aanhouding bevolen. De schorsing is inmiddels opgeheven en de verdachte zit weer vast.

Inbraak bovenwoning

Purmerend, woensdag 16 januari 2008, 13:36 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bovenwoning aan het Beatrixplein die moet hebben plaatsgevonden tussen woensdagochtend kwart voor twaalf en kwart over een in de middag. De voordeur werd vermoedelijk ingetrapt en de bewoner mist uit de woonkamer onder meer een televisie, een laptopcomputer en diverse technische hifi apparaten. Agenten hebben direct een buurtonderzoek ingesteld. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met het wijkteam Purmerend-Purmer via 0900-8844.

Enkele boetes en tientallen waarschuwingen

Zaanstad, 16/17 januari 2008.

Tijdens een fietsverlichtingscontrole op de Hoogstraat in Koog aan de Zaan, ter hoogte van het Julianaveer, hadden 49 fietsers hun verlichting donderdagochtend niet in orde. De scholieren kregen, in verband met de vakbondsstakingen van de politie, geen boete maar een waarschuwing.

Ook woensdagmiddag werden tijdens verkeerscontroles op de Rosariumlaan in Krommenie en in het centrum van Zaandam hoofdzakelijk
waarschuwingen uitgedeeld voor het niet bij zich hebben van een kenteken- of rijbewijs of een APK-formulier.

Een 29-jarige automobilist uit Krommenie kreeg ondanks de politieacties toch twee bekeuringen. Hij kreeg op de Rozengracht in Zaandam een stopteken van surveillerende agenten. Bij controle van het kenteken bleek de personenauto niet verzekerd en de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs. Na het in ontvangst nemen van de bekeuringen mocht de Krommenieër te voet zijn weg vervolgen.

Dronken automobilist

Wijdewormer, woensdag 16 januari, 22:33 uur

Op de Oosterdwarsweg heeft de politie woensdagavond een 21-jarige bestuurder uit Frankrijk aangehouden. De politie kreeg een melding van ambulancepersoneel dat zij achter een vermoedelijk dronken bestuurder reden. De auto slingerde hevig en voerde bovendien geen verlichting. De ambulancechauffeur slaagde erin de automobilist tot stoppen te dwingen. Kort daarop was de politie ter plaatse en kon de vermoedelijk dronken man worden aangehouden. Hoewel de man beweerde alleen de Franse taal machtig te zijn, begon hij tijdens zijn aanhouding in het Nederlands te schreeuwen. Omdat de man zich hevig verzette, werd hij in de boeien naar het bureau gebracht. Het alcoholgehalte bedroeg 2 en de bestuurder kreeg een boete van 1200 euro. De man is ingesloten en zijn auto is tijdelijk in beslag genomen omdat hij geen rijbewijs bij zich had. De vreemdelingenpolitie stelt een nader onderzoek naar de man in.

46 km per uur te hard

Volendam, woensdag 16 januari

Op de Zeddeweg heeft de politie woensdagmiddag een bestuurder bekeurd omdat hij de snelheidslimiet (80 km) met 46 km per uur overschreed. Verder werden vijf boetes uitgedeeld voor het rijden met losse lading (2x), negeren van een inhaalverbod (2x) en het rijden met een aanhangwagen zonder rijbewijs BE. Enkele bestuurders en passagiers die geen gordel droegen, kregen slechts een waarschuwing. In verband met de vakbondsstakingen werden 'lichte' overtredingen namelijk niet bekeurd.

Verlichtingscontrole

Purmerend, woensdag 16 januari

Tijdens een fietsverlichtingcontrole op de Burg. D. Kooimanweg kregen zes krantenbezorgers woensdagochtend geen boete maar een waarschuwing van de politie. Vanwege de vakbondsstaking deelden de agenten geen bonnen uit. De controle vond plaats rond 6:00 uur.

Rovers aangehouden

Purmerend, woensdag 16 januari 2008, 16:07 uur.

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Wijdewormer en een 16-jarige jongen uit Monnickendam aangehouden als verdachten van een mislukte beroving. Een 13-jarige jongen uit Purmerend fietste woensdagmiddag rond vier uur over het fietspad van de Van IJsendijkstraat toen hij door de jongste van het tweetal tot stoppen werd gedwongen. Dezelfde jongen zou vervolgens de fiets hebben geëist. Het slachtoffer ging hier niet op in en kreeg naar zijn zeggen een harde klap in het gezicht. Hij gaf toch zijn fiets niet af en de twee jongens renden weg richting treinbrug. De fietser reed naar een politiecontrole en deed zijn verhaal. Na enig zoeken werden de twee verdachten aangehouden. Beiden werden ingesloten. De jongste verdachte werd in verzekering gesteld. De 16-jarige werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Winkeldievegges

Zaandam, woensdag 16 januari 2008, 17:00 uur.

De politie heeft een 20-jarige vrouw uit Amstelveen en een 19-jarige Amsterdamse aangehouden omdat zij verdacht worden van diefstal uit een kledingwinkel op de Gedempte Gracht. Een ondernemer had met stadswachten de Amstelveense al aangehouden omdat zij twee broeken zou hebben gestolen. Hij overhandigde twee tassen aan de agenten die zodanig waren geprepareerd dat anti-diefstalpoortjes niet meer op de inhoud reageren. De vrouw verklaarde dat zij met twee andere vrouwen op pad was geweest. De 19-jarige Amsterdamse meldde zich na een telefoontje op het bureau en werd daar aangehouden. De vrouwen werden ingesloten en in verzekering gesteld. De derde verdachte, een 33-jarige vrouw uit Almere, wordt zo spoedig mogelijk aangehouden gehoord.

Aanhanger en graafmachine gestolen

Zaandam, donderdag 17 januari 2008, 07:09 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal een aanhangwagen met daarop een kleine graafmachine. De aanhanger was woensdagmiddag tegen vijf uur op een opslagterrein aan de Sluispolderweg gezet achter een afgesloten hekwerk. De aanhanger was afgesloten met een disselslot en de grijper van de graafmachine was vóór de aanhanger op de grond gezet. De eigenaar ontdekte donderdagochtend rond zeven uur dat de aanhanger met alles erop was verdwenen. Forensische Opsporing doet onderzoek naar sporen.