Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 17 januari

Regio, 17-01-2008

Jogger aangereden; automobilist rijdt door

HOOFDDORP- 17 januari. Een 48-jarige Amerikaanse jogger is omstreeks
11.15 uur aangereden op het voet/fietspad in het Haarlemmeerse Bos aan de Kruisweg. Dit gebeurde door een donkerkleurige personenauto met blauwe (taxi-)kentekenplaten. De bestuurder van de auto is, zonder te stoppen, zich kenbaar te maken of zich om het slachtoffer te bekommeren, hard doorgereden. De auto moet via de geopende fietspaden of tussen fietspalen door, het bos zijn ingereden.

Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis, er is mogelijk sprake van ernstig letsel.

De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding en is op zoek naar de bestuurder. Mensen die getuige zijn geweest van de aanrijding of informatie hebben over de (taxi-)bestuurder, kunnen contact opnemen met de politie in Hoofddorp, via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Getuigenoproep na doorrijden

HOOFDDORP- 15 januari. De politie is op zoek naar een automobilist die dinsdag 15 januari omstreeks 17.45 uur is doorgereden na een aanrijding.

Een 42-jarige inwoonster van Rijsenhout stond met haar auto geparkeerd in de Spicalaan en wilde haar kind in de autostoel achterin plaatsen. Een onbekend gebleven automobilist reed tegen het geopende rechterachterportier aan, waardoor de vrouw klem kwam te zitten met haar benen. Ze liep hierdoor licht letsel op aan beide benen. De automobilist(e) is na de aanrijding doorgereden.

De politie is op zoek naar die persoon en roept hem of haar op, zich te melden. Ook mensen die getuige zijn geweest en mogelijk informatie hebben over de auto of kenteken, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, via 0900-8844.

Rijden onder invloed

HEEMSTEDE- 16 januari. Politiemensen controleerden om 22.30 op de Cruquisweg een automobilist op rijden onder invloed. De 56-jarige bestuurder, van Israëlische afkomst, bleek na een blaastest teveel te hebben gedronken. Bij hem werd een promillage van 1,32 geconstateerd. Aangezien de automobilist niet de Nederlandse nationaliteit bezit, moest hij direct het boetebedrag van 560 euro betalen. De auto waarin hij reed, bleek niet verzekerd en is tijdelijk in beslag genomen.

Man aangehouden voor mishandeling

HAARLEM- 16 januari. Politiemensen hielden omstreeks 22.30 uur in een café aan de Grote Markt een 22-jarige inwoner van Velserbroek aan voor mishandeling van een 20-jarige Haarlemmer. Een 18-jarig meisje uit Santpoort-Noord bemoeide zich met de aanhouding en is eveneens aangehouden voor belediging. Zij is later met een boete heengezonden, de man is ingesloten voor verhoor.

Getuigenoproep na vernieling

HOOFDDORP- 12/13 januari. Tussen zaterdag 12 januari 18.00 uur en zondag 13 januari 15.00 is van een auto de voorruit vernield. De auto, een rode Ford Fiesta stond geparkeerd aan het Bervoetsbos.

Mochten mensen getuige zijn geweest van de vernieling, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, via
0900-8844.