Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 17-01

BREDA, 17 januari 2008

Poging tot overval op geldtransport

BREDA: Op donderdag om 08.20 uur kreeg de politie een melding van een overval op een geldtransport. Twee gemaskerde mannen hadden geprobeerd een geldtransport aan de Heksenakker te overvallen. Het transport was aan het lossen bij een bankfiliaal, toen de twee achter een medewerkster van de bank het gebouw binnendrongen. Ze bedreigden haar met een vuurwapen. Toen bleek dat de overvallers te laat waren en het geld al veilig was opgeborgen, gingen ze ervandoor in een zwarte Seat Leon.
Bij de overval raakte niemand gewond

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in. Van de gedupeerde wordt aangifte opgenomen, er wordt een sporenonderzoek gedaan en getuigen worden gehoord. Mensen die deze ochtend rond 08.20 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Heksenakker kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Bestuurder aangehouden na vondst drugs in auto

BREDA: Surveillerende politiemensen controleerden op woensdagmiddag een auto aan de Markkade. In de auto zag de politie een aantal slagwapens liggen. Bij nader onderzoek werd ook een aantal verpakkingen cocaïne gevonden. De drugs en wapens zijn in beslag genomen. De bestuurder van de auto, een 33-jarige man uit Oosterhout, is aangehouden en in verzekering gesteld. Hierna werd besloten ook de woning van de verdachte te doorzoeken. Hierbij werd o.a. verpakkingsmateriaal voor harddrugs gevonden. Ook dit is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden voor bezit hennep

BREDA: De politie hield in het Valkenberg stadspark woensdagmiddag een 16-jarige jongen uit Ulvenhout aan voor het bezit van softdrugs. De politie zag dat de jongen zich verdacht gedroeg en, bij het zien van de politie, iets probeerde te verbergen in zijn kleding. De politiemensen vroegen hem zijn zakken te legen. De jongen bleek in bezit van o.a een zakje hennep, een aantal lege gripzakjes en een hennepvermaler. De jongen is aangehouden en na verhoor overgedragen aan zijn moeder.

Winkeldief steelt scheermesjes

BREDA: op woensdagmiddag hield een medewerker een 48-jarige Bredanaar aan voor winkeldiefstal uit een supermarkt aan de Flierstraat. De man wilde met behulp van een geprepareerde tas scheermesje t.w.v. ruim 130,- wegnemen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af en werd de man aangehouden. De man is overgedragen aan de politie en in verzekering gesteld.

Man aangehouden na openbare schennis

BREDA: De politie hield op woensdagavond een 69-jarige man uit Breda aan bij zijn woning aan de Charlottenburg. Hij stond zichzelf ten overstaan van zijn buren te bevredigen en lag midden in het portaal. Een 17-jarige jongen uit Breda deed aangifte van openbare schennis der eerbaarheid.

Aan het begin van de avond zagen bikers de man op de Doornboslaan. Hij maakte een verwarde indruk en was onder invloed van alcohol. De politie bracht de man naar huis.

Man onder invloed aangehouden

GALDER: Op donderdag werd omstreeks 01.15 uur een 40-jarige man uit Galder aangehouden op de Daesdonckseweg. De automobilist bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 825 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Politie deelt flyers Niets erin, niets eruit uit

BREDA: Op donderdag 17 januari controleerde de politie autos in de omgeving van een school in het Ginneken. In de Dillenburgstraat en Viandenlaan werden autos gecontroleerd en voorzien van een flyer Niets erin, niets eruit. Eén personenauto bleek niet te zijn afgesloten. In 4 autos lag waardevolle apparatuur in het zicht.

Inbraak meubelwinkel

BREDA: In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een meubelwinkel aan het Kruisvoort. De daders braken de voordeur open. Ook binnen werden verbrekingen aangebracht. Wat er precies is meegenomen is nog onbekend. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Twee aanhoudingen na relatieconflict.

BREDA: De politie hield donderdagochtend in het Heuvelkwartier een 31-jarige Bredanaar aan voor huiselijk geweld. De 35-jarige Bredase ex-vriendin van de man verklaarde tegenover de politie dat de man haar had geslagen en bedreigd. De man reageerde verbaal erg agressief en liep meerdere keren op zijn ex-vriendin af. De man is hierop aangehouden en in verzekering gesteld. Bij zijn aanhouding bleek de man in bezit van een mes. Dit is in beslag genomen.

De vader van de verdachte was het niet eens met de aanhouding en beledigde de agenten. De 54-jarige man uit Breda is hierop eveneens aangehouden.

Auteur: Inge Rijgersberg