Ingezonden persbericht


Endemol Group B.V.
Postbus 678, 1200 AR Hilversum
Nederland
www.endemol.com
persbericht

Hilversum, 17 januari 2008

Laurens Drillich benoemd tot Senior Vice President Endemol USA Latino

Per 1 januari jl. is Laurens Drillich (43) benoemd tot Senior Vice President Endemol USA Latino. In deze nieuwe functie rapporteert hij aan Endemol USA President David Goldberg. Laurens Drillich is tevens verantwoordelijk voor de activiteiten van Endemol in Mexico. Hij zal zijn werkzaamheden uitvoeren vanuit het kantoor van Endemol USA Latino in Miami Florida.

Laurens Drillich was medeoprichter, directeur en voorzitter van omroepvereniging BNN. Laurens blijft aan als bestuurslid van BNN. Van 2002 tot begin 2005 was hij Managing Director en Creative Director van Endemol Mexico (een joint venture van Endemol International en Televisa), waar hij verantwoordelijk was voor de productie van tv-series als Big Brother, Operacion Triunfo, Fear Factor, All You Need Is Love, Blind Faith, Deal or No Deal en verschillende Participation TV-shows. Van 1998 tot 2002 was hij hoofd programmering en later algemeen directeur van BNN TV.

De jongerenomroep BNN is opgericht in 1998 en is bekend van spraakmakende programma's op televisie, radio, mobiele telefoons en internet. BNN heeft in 2007 de door Endemol geproduceerde en door kijkers als hét TV-moment van het jaar 2007 uitverkozen programma: De Grote Donorshow uitgezonden.

Laurens Drillich begon zijn loopbaan in 1988 als free-lance journalist in Mexico en de VS, vanaf 1992 tot 1996 was hij reporter en later executive director van Nieuwslijn.

Laurens Drillich: "Endemol USA is een onbetwiste marktleider in de Engels sprekende TV markt. Nu moeten wij voor een gelijkwaardige positie in de snel groeiende Hispanic markt gaan zorgen, bouwend op de naam die Endemol daar al heeft. Ik verheug me ook erg op mijn terugkeer naar de Mexicaanse TV markt en naar Mexico, een land waar ik heel graag kom en nooit genoeg van kan krijgen."

David Goldberg: "We zijn blij met Laurens in ons team. Hij brengt een schat aan ervaring mee in de Spaans sprekende markten en wij verwachten een verdere groei in deze markten te kunnen realiseren."


---



Ingezonden persbericht